Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Cami yapmak yerine Ayasofya'yı açabiliriz'

'Cami yapmak yerine Ayasofya'yı açabiliriz'

'Cami yapmak yerine Ayasofya'yı açabiliriz'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2252 Beğen : 0

Güngören Belediyesi Gençlik Meclisi'nin okullarda okuma hızını arttırmak için başlattığı "Okullarda Okuma Saati" projesinde öğrencilerle bir araya gelen Yavuz Bahadıroğlu, gündemde ki olaylara değindi.
Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye vasiyetinde bulunan sözü "İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" sözünü hatırlatan Bahadıroğlu, "Osmanlı Devleti'nin kuruluş amacı da, oluşum amacı da insanı yaşatmaktır. Ekmek vereceksiniz, iş vereceksiniz, eğitim vereceksiniz, sağlık hizmeti vereceksiniz, onlara bir taç, bir kubbe, özgürlük vereceksiniz. Yani hiçbir düşünce sahibi memleketinden kaçıp giderek orada fikirlerini seslenme ihtiyacı hissetmeyecek. Nazım Hikmet'te burada konuşacak, Mehmet Akif'te burada konuşacak. Çünkü bizim burası bizim olduğumuz kadar herkesin memleketidir. Ben buralıyım diyen herkes buralıdır. Bunun Kürt'ü, Türk'ü, Laz'ı Çerkez'i Hristiyan'ı, Rum'u olmaz. Çünkü esas olan insandır. Hayat insan için var edilmiştir. Allah her şeyi insan için var etmişse, insanı yönetenler özgürlüğü ona çok görmemeleri lazım. İyi yaşatmak zorundadır" dedi.

"GÜNDEM OKUL, HOSTES KIYAFETİ DİYE ÇALKALANIYOR"

Son zamanlarda gündemde olan okul ve hostes kıyafetlerini eleştiren Bahadıroğlu, "Gündem okul kıyafeti hostes kıyafeti diye çalkalanıyor. Kim ne giyinirse giyinsin sizine. İster uzat, ister kısalt, istersen aç, istersen de kapat. Kadının özgürlük alanına her zaman müdahale edilmiştir, ediliyor da" diye konuştu.

"CAMİİ'LER BİRBİRİNİN TAKLİDİ OLARAK YAPILIYOR"

Bahadıroğlu Türkiye'de her boş bulunan alana cami yapıldığını belirterek, ""Bir tane yeni cami yapmaktan daha güzel bir şeyimiz var. Ayasofya'yı açmak. Camiler hep birbirinin taklidi olarak yapılıyor zaten, bunun yerine Ayasofya'yı açabiliriz" şeklinde konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler