Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Çağdaş güvenliğin emsalsiz örneği!

Çağdaş güvenliğin emsalsiz örneği!

Çağdaş güvenliğin emsalsiz örneği!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1995 Beğen : 0

Türkiye’nin çeşitli illerinden Ankara’ya gelen ve ağırlıklı olarak öğretmenlerden oluşan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyelerine dün de Ankara’da polis müdahale etti. Eylemin ardından Ankara Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise KESK’in eyleminin yasal olmadığı belirtilerek, emniyet güçlerinin eyleme müdahalesinin ‘mevzuata’ uygun olduğu savunuldu.
KESK, eğitim sistemini ‘4+4+4’ şeklinde değiştiren yasa teklifi ile memurların sendika yasasında değişiklik öngören tasarıyı protesto etmek için önceki gün başlattığı eylemi dün de devam ettirdi. Eylemin ikinci gününde de, ilk günkü dayak ve coplama görüntüleri yaşandı. Kızılay Meydanı’na çıkan Ziya Gökalp Caddesi üzerinde geceleyen KESK’lilerin sayısı sabah erken saatlerinden itibaren giderek arttı ve öğlen saatlerine doğru kitle yaklaşık 4 bin kişiye ulaştı. Emniyet güçleri, eylemcilerin Güvenpark’a, oradan da Meclis’e geçişini engellemek için önlem aldı. Saat 12.30 sıralarında KESK Genel Başkanı Lami Özgen ile Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız basın açıklaması yaptı. Demokratik haklarını kullandıklarını, Meclis önünde açıklama yaptıktan sonra eylemlerine son vereceklerini söyleyen sendikacılar, yaşanacak bir müdahaleden siyasi iktidarın ve emniyetin sorumlu olacağını ifade etti.
Polis amirleri ise yürüyüşe geçilmesi halinde müdahale edileceğini bildirdi. CHP’li ve BDP’li milletvekilleri, bir çözüm oluşması için görüşmeler yaptı ancak bir sonuç alınamadı.

Dörder adım attılar
Bunun üzerine KESK’liler 14.20 civarında, protesto ettikleri ‘4+4+4’ yasasını gönderme yaparak, dörder adım ata ata polis barikatının üzerine doğru yürüdü. Her dört adımdan sonra 10 dakika kadar duran KESK’liler saat 15.15’te panzerler ve çevik kuvvetten oluşan barikatla göğüs göğse geldi. Polis eylemcilere önce tazyikli su sıktı. Gerilemeyen kitlenin üzerine biber gazları da atıldı. Barikatın önündekilere yakın mesafeden gaz sıkıldı. Eylemciler de ellerindeki sopa ve taşları panzerlere doğru fırlattı. Gazın etkisiyle kitle ara sokaklara ve geriye doğru kaçmak zorunda kaldı. Ara sokaklarda da kurulan polis barikatları nedeniyle tekrar Ziya Gökalp Caddesi’ne çıkıldı ve Maltepe tarafından doğru gidildi. Burada da çatışmalar devam etti. KESK Genel Sekreteri İsmail Tombul’un da aralarında bulunduğu çok sayıda eylemci müdahale nedeniyle yaralandı. Akşam saatlerinde ise ODTÜ önünde toplanarak AKP İl Başkanlığı’na yürümek isteyen gruba polis müdahalede bulundu.

Validen polise teşekkür
Ankara Valiliği ise yaptığı açıklamada, şöyle dedi: “Değişik bölgelerde toplanan eylemcileri ayrı ayrı yerlerde enterne edip buluşmalarına imkân vermeyen, 29 saat süre ile aralıksız ve soğukkanlılıkla grupların etrafında güvenlik tedbiri alan ve suç işlenmesini önlemeye yönelik stres yönetiminin ve çağdaş güvenlik mühendisliğinin emsalsiz örneğini ortaya koyan Ankara polisi mevzuatta öngörülen tüm görevlerini yerine getirmiştir” denildi. Ankara Valisi Alaaddin Yüksel de, emniyet güçlerine, polis telsizin anons edilen bir mesajla teşekkür etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler