Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bomba vatandaşın elinde patladı!

Bomba vatandaşın elinde patladı!

Bomba vatandaşın elinde patladı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2521 Beğen : 0

Patlamamış 5 el bombası bularak yetkililere bilgi veren köylüler, bahçe ve tarlalarına girmekten çekindiklerini söyledi.

Afyonkarahisar'daki mühimmat deposunda meydana gelen patlamada çevreye saçılan fünyenin patlaması sonucu, bahçesinde ceviz toplayan çiftçi yaralandı.
Ataköy ile Kışlacık köyleri arasındaki bahçesinde ceviz toplayan Veli Konak, yere düşmüş ürünleri aldığı sırada, bahçesine savrulan fünyeye dokununca patlama meydana geldi. Yaralanan Konak, yakınları tarafından Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
AA muhabirinin görüştüğü acil servis nöbetçi uzmanı Dr. Funda Akdeniz, fünye patlaması sonucu Konak'ın vücudunun çeşitli bölümlerine küçük şarapnel parçalarının saplandığını, yaralarının yüzeysel, sağlık durumunun ise iyi olduğunu, kontrol amacıyla geceyi hastanede geçireceğini söyledi.
Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü ekipleri bahçede inceleme yaptı.

BAHÇELERDE ADIM BAŞI EL BOMBASI ÇIKIYOR

Afyonkarahisar'da 5 Eylül'de 25 askerin şehit olduğu cephanelik patlamasının arsından etrafa 20 bin civarında el bombasının saçıldığı tahmin ediliyor. Patlama sonrasında emniyet ve jandarmadan gelen uzman ekipler tarafından sahada kapa tarama sonucu toplanan yaklaşık 5 bin adet el bombası imha edilmişti.

Bahçede çalıştığı sırada yan bahçeden patlama sesi duyduğunu belirten Ramazan Taşkın, olay yerinde gittiğinde komşusunu kanlar içinde bulduğunu söyledi. Taşkın, olay yerine hemen ambulans çağırdıklarını belirterek, “Yaralanan kişi aynı zamanda akrabamız oluyor. Ucuz atlattık diye düşünüyorum. Daha büyük bir felaket olabilirdi. Arazilerin temizlendiği söyleniyor. Ancak, toplam 13 tane bomba bulduk. Tehlike arz ediyor, korkuyoruz, bahçelere giremiyoruz. Gözümüz yerde geziyor. Bunların temizlenmesi gerekiyor, biz istiyoruz ki yetkililer temizlesin. Yoksa bir detektör alıp temizlememiz gerekiyor, ancak hepimizin almasına da imkan yok.” dedi.

Patlamadan sonra etrafa çok sayıda el bombası yayıldığını bildiklerinin, bu mevkiye vatandaşların girmesinin yasaklandığını ifade eden Taşkın, “ Bize ‘temizlendi' dediler, sonra izin verdiler. Bahçenin sulanması gerekiyor. Çok dikkatli giriyoruz, bomba olabilir diye. Ancak bu kadar çok miktarda olacağını zannetmiyorduk. ‘Arama', ‘tarama' yapıldı dediler. Fakat biz 13 tane bomba bulduk, bazılarının fünyesi takılı patlamaya hazır bir şekilde. Üzüm bağını bozalım dedik, sonra adım attığımız yerde el bombası bulduk. Bizim can güvenliğimiz kalmadı, bizim esas sıkıntımız burayı pullukla süreceğiz. İşleyeceğiz o zaman ne yapacağımızı bilmiyoruz.”diye konuştu.

Ramazan Taşkın, bağ ve bahçelerin bulunduğu bu mevkiinin gerekirse bir sene kapatılıp dip bucak arama tarama yapılmasını istediklerini kaydetti. Taşkın, şunları söyledi: “Her girdiğimizde bomba buluyoruz. Sebzeler var, görünmüyor. Burada bir patlama oldu, koşarak gittim. Vatandaş kanlar içinde kalmıştı. Komşumuz, akrabamız hafif şekilde yaralanmış. Hayatını kaybedebilirdi, ağır yaralanabilirdi. Bizim korktuğumuz başımıza geldi.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler