Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem BM'den Myanmar'a Kınama

BM'den Myanmar'a Kınama

BM'den Myanmar'a Kınama
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2131 Beğen : 0

Myanmar'daki Arakan Müslümanları ve diğer azınlıklara karşı işlenen insan hakları ihlallerine ilişkin karar tasarısı Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde kabul edildi.

Konseyin 28'inci oturumunda oylama yapılmadan kabul edilen karar tasarısında, Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara karşı işlenen sistematik insan hakları ihlalleri ve Arakanlıların zorla yerlerinden edilmeleri kınandı.

Andaman Denizi'ndeki Arakanlı Müslümanların düzensiz göçünden ve suç çetelerince istismar edilmesinden endişe duyulduğu belirtilen karar tasarısında, bölge ülkelerinin göçmenlere geçici barınma ve koruma sağlama kararının memnuniyet verici olduğu ifade edildi.

Karar tasarısında Arakanlı Müslümanların ve diğer azınlıkların vatandaşlık haklarından yoksun bırakılmasının insan haklarına aykırı olduğu belirtilerek, Myanmar hükümetine ve dini liderlere ayrım gözetmeksizin insan haklarınını koruması ve Arakanlılara vatandaşlık haklarının verilmesi çağrısı yapıldı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler