Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem BDP'liler Suç Makinesi Gibi

BDP'liler Suç Makinesi Gibi

BDP'liler Suç Makinesi Gibi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2149 Beğen : 0

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, BDP'li milletvekillerinin Meclis'te bekleyen dokunulmazlık dosyalarının gündeme alınmasına ilişkin çağrılar üzerine konunun Meclis Adalet ve Anayasa komisyonlarının birlikte oluşturduğu Karma Komisyon'da ele alınabileceğini söyledi.

Kuzu, ''TBMM'ye gelen 760 dokunulmazlık dosyasının 560 kadarı BDP'lilere ait. Tabi bu fevkalade anlamlı. Kanun noktasında ne kadar ihlal olduğunu gösteriyor. Dosya tabi ki olur ama böylesine yoğun dosya elbette ki anlaşılır gibi değil. Bu bir nevi suç makinesi. Milletvekilleri kanunlara uymazsa kim uyacak? Vatandaştan mı bekleyeceksin, önce sen uyacaksın'' diye konuştu.

Kuzu, Karma Komisyon'a bu dosyalar geldiğinde milletvekilleriyle ilgili bir değerlendirmede bulunacaklarını belirterek, ''Bu konu Karma Komisyon'da görüşülerek karara bağlanıyor. Ama tabi henüz son olayla alakalı dosyalar intikal etmedi komisyona. Önce savcılar dava açıyor ve o dosyalar Karma Komisyon'a intikal ettiriliyor. Bu süreç henüz tamamlanmadı'' dedi.

TBMM tarihinde 3 bin dokunulmazlık dosyasının Meclis'e intikal ettiğini belirten Kuzu, bunun sadece 47'sinin dokunulmazlığının kaldırıldığına işaret ederek, ''Dokunulmazlık elbette ki Meclis'e lazım, milletvekillerine lazım, her zaman savunduk ama tabi ki kötüye kullanmayı, böyle hoyratça kullanmayı toplum kabullenemiyor'' diye konuştu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler