Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem BDP'li vekilin çok konuşulacak Turgay Ciner çıkışı!

BDP'li vekilin çok konuşulacak Turgay Ciner çıkışı!

BDP'li vekilin çok konuşulacak Turgay Ciner çıkışı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2119 Beğen : 0

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in İzmir'de yaptığı "Güneydoğu Türkiye 'nin Çin 'i olacak" açıklamalarını eleştiren BDP Milletvekili Hasip Kaplan Meclis'te yaptığı konuşmada Ciner Grubunun tepkisini çekecek bir açıklama yaptı.

"SİLOPİ VE CİVAR KÖYLERDE KÖPEK KALMADI"

"Maliye Bakanı'nın 'Güneydoğu Türkiye 'nin Çin'i olacak' açıklamasını kutluyorum" diye sözlerine başlayan Kaplan şunları söyledi:

"Güneydoğu nasıl Çin olacak? Ben size bir örnek de vereyim. Cudi dağının eteğinde maden araştırma komisyonundan 15 milletvekili getirmişti. Bu arkadaşların bir kısmı hala Meclis'teler. Gittik, Cudi dağının tepesinde petrol kuyusu vardı, kömür vardı. Dağ delinmiş, 800 metre tünel açılmış, tünelden kömür getiriliyor. Orada Ciner Grubu'nun termik santrali var. Orada termik santralin kredisini veren Çinliler. Çinliler orada görev yapıyor. Yani termik santralin bütün teknik elemanları Çin'den geliyor kredi olarak, parası da kredi olarak geliyor.

Güneydoğu'nun Çin'e nasıl döndüğünü nasıl anladık? Bir baktık köylerde köpek kalmamış. Misafirlerimiz yemişler hepsini.

Maalesef böyle bir durum. Böyle bir Güneydoğu'yu Çin olarak tasavvur ediyorsanız bu vahim bir durumdur. Teknik elemanı ithal, kredisi ithal, patronu dışarıdan, yerli üretici dışardan gelenden daha çok vergi ödüyor. Bu mu teşvik Allah aşkına..."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler