Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem BDP'den "Zerdüştlük" açıklaması

BDP'den "Zerdüştlük" açıklaması

BDP'den "Zerdüştlük" açıklaması
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2999 Beğen : 1

Bir süredir PKK'nın Kürtler arasında Zerdüşt dininin yayılması için çaba gösterdiği öne sürülüyordu. PKK kamplarında çekildiği öne sürülen bazı görüntülerde teröristlerin Zerdüşt ayinlerine katıldıkları görülüyordu. PKK'dan bugüne dek yeni din arayışı ile ilgili net bir cevap gelmemişti.

Ancak BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak'ın bugünkü sözleri iddiaların gerçek olduğu yönündeki algıyı güçlendirdi.

"Bu Emniyet'in konusu değildir. Halk neyi isterse ona inanır. Halk isterse Zerdüştlüğe inanır, isterse Alevi olur. İsterse Sünni olur. İsterse Hıristiyan olur."

Diyarbakır'da Kürt sorununun çözümüyle ilgili düzenlenen 'Ortak Akılla Birlik' toplantısının sonucu, 'Ortak duruş deklerasyonu' adıyla açıklandı.

Diyarbakır bağımsız milletvekili Leyla Zana tarafından Kürtçe olarak okunan deklerasyonda, "Bizler açısından Kürt ve Kürdistan sorunu, Kürdistan coğrafyasında Kürtlere idari-siyasi statü verilmeden çözülemez" denildi.

Diyarbakır'da 9 Mart'ta Kürt sorunun çözülmesi için yapılan ve BDP, Demokratik Toplum Kongresi, Hak ve Özgürlükler Partisi, Katılımcı Demokrasi Partisi, Özgürlük ve Sosyalizm Partisi, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile, milletvekilleri, yazar, dernek, odalardan 51 kişinin katıldığı 'Ortak Akılla Birlik' toplantısında alınan kararlar Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde açıklandı. BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, DTK Genel Başkanı ve Bağımsız Mardin milletvekili Ahmet Türk ile yardımcısı bağımsız Van milletvekili Aysel Tuğluk'un da katıldığı toplantıda deklerasyonu Leyla Zana Kürtçe okudu.

KÜRTLER'E KÜRDİSTAN'DA İDARİ VE SİYASİ STATÜ VERİLMELİ

Yaptıkları toplantıda Ortadoğu'da Kürtler'i bekleyen risk ve avantajlar, birlikte mücadelenin temel ilkeleri, yeni Anayasa, Kürtler ve ulusal konferans konularının ele alındığını ve toplantı sonunda ise ortak mutabakatla bu deklerasyonun hazırlandığını söyledi. Kürtler'in ulusal sorununun, halk olmaktan kaynaklı haklarını kullanamamasından kaynaklandığını öne süren Leyla Zana, şöyle dedi:

"Kürdistan coğrafyasında son 90 yıldır hakim olan bugünkü dahil tüm iktidarlar, Kürtler'i bir halk olarak görmemiş ve henüz görmemektedir. Bizler açısından Kürt ve Kürdistan sorunu, Kürdistan coğrafyasında Kürtlere idari-siyasi statü verilmeden çözülemez. Adalet, özgürlük, birlikte yaşam ve onurlu barış ancak bu talebin gerçekleşmesiyle mümkün olacaktır."

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, toplantıdan sonra gazetecilerin, Emniyet'ten yapılan açıklamada Öcalan'ın avukatlarına verdiği talmatlar doğrultusunda siyaset akademilerinde örgüt ideolojisine yönelik dersler verildiği iddiasına ilişkin soruyu yanıtladı.

Kışanak, BDP'nin siyaset akademilerinde dinin istismar edilerek Zerdüştlüğün benimsetilmeye çalışıldığıyla ilgili iddialarına da değinerek, "Bu Emniyet'in konusu değildir. Halk neye isterse ona inanır. Halk isterse Zerdüştlüğe inanır, isterse Alevi, isterse Sünni, isterse Hıristiyan olur. Bu Emniyet'in karar vereceği bir konu mudur? Bu kadar rezalet olamaz" dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler