Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Baykal'dan Fethullah Gülen'e selam

Baykal'dan Fethullah Gülen'e selam

Baykal'dan Fethullah Gülen'e selam
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2306 Beğen : 0

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliklerine gönderdiği mesajda, ''Bu büyük buluşmayı, kendimizi dünyaya anlatma gayretlerinin güzel sonuçlarını paylaşma, şevk ve heyecanımızı arttırma vesilesi olarak değerlendirirken aynı zamanda kendimizi öncelikle birbirimize doğru anlatmanın, bunun için de birbirimizi özellikle doğru anlamanın artık ertelenemez bir zorunluluk haline geldiğini de düşünmeliyiz. Başkalarına ulaşalım ama birbirimizden de kopmayalım. Kendimizi başkalarına sevdirelim ama biz de birbirimizden nefret etmeyelim. Kin, nefret ve husumetin acısını en derinden yaşamış bir millet olarak, bari biz birbirimize kin, nefret ve husumetle yaklaşmayalım'' ifadelerine yer verdi.

Mağdur ve mazlum sarmalının kısır döngüsüne tutsak olmaktan çıkılması gerektiğini belirten Baykal, şunları kaydetti:

''İntikam duygusunun yerine hoşgörü, gururun yerine alçak gönüllülük anlayışını koymanın zamandır. Kendi benliğimizin çevresini kuşatan kalın suçlama duvarlarını aşıp, bir iç-yolculukla manevi hicret yaparak başka insanlarımızın gönlüne ulaşıp, onları kucaklamanın tam zamanıdır. Böylesine büyük bir yolculukta yolumuzu aydınlatacak rehber hiç kuşku yok ki hukuk ve adalet olmalıdır. Hiç şüphe yok ki Türkçemizi ve Türk kültürünü dünyanın en ücra yörelerine kadar tanıtabilmek ve öğretebilmek için yüksek fedakarlıklarla ortaya konulan gayretin ve başarılan hizmetin büyük bir anlamı ve büyük bir değeri vardır. Bu gayret ve hizmete ilham, emek ve destek verenleri şükranla anmak hepimiz için bir vicdan borcudur.
Bugün bu etkinlikte sergilenen kucaklaşmanın en kısa zamanda kendi içimizde de bir büyük kucaklaşma ve bütünleşme olarak gerçekleştiğini görebilmek umuduyla, bu güzellikleri tasavvur eden, hayata geçiren herkese bir kez daha şükranlarımı sunuyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.''



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler