Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Başsavcı: Hiçbir şey görmedim

Başsavcı: Hiçbir şey görmedim

Başsavcı: Hiçbir şey görmedim
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2655 Beğen : 0

Bayrampaşa Cezaevi’nde, 12 tutuklunun ölümü, 77’sinin de yaralanmasıyla sonuçlanan ‘Hayata Dönüş Operasyonu’ sırasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Ferzan Çitici, Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen, 39 erin yargılandığı Bayrampaşa davasının dünkü duruşmasında tanık olarak dinlendi. Çitici, operasyonu savundu ve operasyonun, ‘ölüm sırasındaki tutukluları kurtarmak için yapıldığını’ öne sürrdü. Tutukluların birbirlerini öldürdükleri şeklinde yalan ifadeler içeren ve kim tarafından imzalandığı belli olmayan Olay Tutanağı altına neden ‘İmzadan imtina ediyorum’ diye yazdığı sorusuna karşılık, “Müdürün odasından hiç çıkmadım, neler olup bittiğini görmedim, bilmiyorum. Müdahale emrini vermediğim için imzalamadım” diye yanıt verdi.

Pazarlıklar yapıldı

19 Aralık operasyonundan üç ay önce ölüm orucuna gidildiğini ve mahkûmlarla pazarlıkların yapıldığını anlatan Çitici, “1997’de Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlıkları üçlü protokol imzalamıştı. Bu protokole göre, ölüm orucundakiler şuur kaybına uğradığında tedavilerinin yapılması öngörülüyordu. Bakanlar Kurulu kararıyla ölüm orucundakilerin tedavisine karar verildi. Operasyon böyle başladı” dedi.
Eski Cumhuriyet Başsavcısı Çitici, operasyondan bir gün önce Adalet Bakanlığı’ndan telefon geldiğini, Üsküdar Savcısı Kemal Canbaz ile birlikte İstanbul Jandarma Bölge Komutanlığı’na gittiklerini, burada Genel Müdür Yardımcısı Hasan Sağlam ile özel hatlı bir telefonla görüştüklerini anlattı. Çitici, avukatların ısrarla yönelttiği “Operasyonun sorumlusu kim?” sorusuna ilişkin “Dönemin hükümeti, Adalet ve İçişleri Bakanlıkları” dedi.

Ortak yanıt: Bilmiyorum

Avukatlar, silahlarla vurulan tutukluların vücudundaki kurşun deliklerine bıçakla müdahale edilmesi, operasyonda kullanıldığı öne sürülen yakıcı bomba, kaybedilen cezaevi defterinin akıbeti, Olay Tutanağı’nı imzalayan 25530 sicil numaralı sivil memurun kim olduğu, operasyonda eylemcilerin zarar görmemesi için önlem alınıp alınmadığı sorularına aynı yanıtı verdi: “Bilmiyorum, ben sorumlu değilim.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler