Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Baskı gören Alevi polis intihar etti

Baskı gören Alevi polis intihar etti

Baskı gören Alevi polis intihar etti
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 3099 Beğen : 0

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli beş yıllık polis memuru Erol Uygun’un amcası Yüksel Uygun, intiharın arkasında “cemaat baskısının” olduğunu belirterek “Yeğenim mesleğini çok seviyordu. Fakat son dönemde üzerinde Alevi olması nedeniyle büyük baskılar vardı. Yeğenime ‘seni ayıklayacağız’ diyorlarmış. Psikolojik tedavi görüyordu, elinden silahı alınabilirdi. Bu da yapılmamış intihar etti” dedi.

Sen Alevi değil misin?

Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli beş yıllık polis memuru Erol Uygun, önceki gün Gazi Mahallesi’nde oturan teyzesinin evinde kendi silahıyla intihar etti. Uygun için dün Gazi Cemevi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törene katılan Erol Uygun’un amcası Yüksel Uygun, intiharın arkasında ‘cemaat baskısının’ bulunduğunu belirterek “Yeğenim son 6 aydır psikolojik baskı altındaydı. Son dönemde polisler içerisinde sendika kurulduğu için huzursuzluk varmış. Sendikalaşma nedeniyle 2 grup oluşmuş. Bu da ortada kalmış” dedi.

Sendika süreciyle başlayan sıkıntının yaşanan bir darp olayıyla devam ettiğini anlatan Yüksel Uygun, “Çevik kuvvet içinde bir memura amirleri tarafından darp uygulanmış. Ve çevik kuvvet içerisindeki 55 polis bu şiddeti protesto etmiş. Yeğenim bu protestoya katılmamış. Buna karşın üzerindeki baskılar artmış. ‘Senin de sicilini bozacağız’, ‘Sen de Alevi değil misin’ diye üzerine gidiyorlarmış” diye konuştu.

Amirlerinin Erol Uygun’u ‘Sen Gazi Mahallesi’nde yürüyüşlere katılıyorsun’ diyerek suçladıklarını belirten Yüksel Uygun şöyle devam etti: “Yeğenimle cuma günü görüştük. Bize mesleğini çok sevdiğini, fakat büyük baskılar altında olduğunu söyledi. Yeğenime ‘Seni ayıklayacağız’ diyorlarmış. Onu zor görevlere ve uzun mesailere gönderiyorlarmış. Yeğenim de yaklaşık 2 aydır psikolojik tedavi görüyordu. Biz de görev yerini değiştirmeye çalışıyorduk. Tedavi sürecinde silahını elinden almamışlardı. Hem tedavi görüyor hem de silahı elindeydi. Pazar akşamı da teyzesinin evinde canına kıydı. Gencecik çocuktu ve mesleğini çok seviyordu.”

Erol Uygun için Gazi Cemevi’nde düzenlenen cenaze törenine ailesi, yakınları katılırken meslektaşlarının katılmaması dikkat çekti. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın da çelenk gönderdi. Uygun, Hadımköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler