Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Başbakan Erdoğan İran Dini Lideri'yle görüştü

Başbakan Erdoğan İran Dini Lideri'yle görüştü

Başbakan Erdoğan İran Dini Lideri'yle görüştü
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2771 Beğen : 0

Görüşme, Hamaney'in Tebriz'in en önemli dini ziyaretgahı olan “Harem-i İmam Rıza” dahilindeki makamında gerçekleşti. Baş başa ve heyetler arası görüşme toplam 2 saat sürdü.

Yetkililer, çeşitli konuların ele alındığı görüşmenin olumlu bir havada geçtiğini ifade etti.

Görüşmede, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da yer aldı.

HAMANEY İSTANBUL’A SICAK BAKIYOR
Başbakan Erdoğan ile İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney arasındaki görüşmede de Başbakan Erdoğan, Suriye'deki olaylardan duyduğu endişeyi dile getirdi. İran dini lideri Hamaney de İran'la nükleer görüşmelerin İstanbul'da yapılmasına sıcak baktığını ifade etti.
Hamaney ayrıca Suriye'de Müslüman kanının dökülmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi ve bölge dışı güçlerin müdahalesinden duyduğu rahatsızlığı belirterek, Suriye halkının kendi geleceğini seçimle belirlemesi gerektiğini vurguladı.

Hamaney ile görüşmesinden sonra İran temaslarını tamamlayan Erdoğan, ANA uçağı ile saat TSİ 19.30'da Ankara'ya hareket etti. Erdoğan ve beraberindekileri, Şehit Haşimi Nejat Havaalanı'ndan İranlı yetkililer uğurladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler