Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Balyoz kararları hukuksuz

Balyoz kararları hukuksuz

Balyoz kararları hukuksuz
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2453 Beğen : 0

Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis cezası alan Emekli Albay Dursun Çiçek'in avukat kızı İrem Çiçek "Bu insanların hayatıyla oynamak bu kadar kolay değil. Verilen kararlar hukuksuz" dedi.

Önlerinde ucu bucağı belli olmayan bir adaletsizlik çuvalına girdiklerini söyleyen İrem Çiçek, "Durmadan sesiniz kesiliyor. Her geçen gün üzerinizdeki baskılar artıyor. Talepler, konuşmalar kaldırıldı. Mikrofonlar kapatılıyor. Men cezası veriliyor. Bu Silivri mahkemesi öyle bir hal aldı ki biz hukuku adalet hakkı tanımayız, burası ayrı özerk bir mahkemedir." ifadelerini kullandı.

Çiçek, 2012 yılında Türk yargı sisteminde yapılan değişikliklerle yargının içler acısında olduğunu söyledi. Çiçek, "Bir hukukçu olarak bu tablonun içinde yer aldığım için üzülüyorum. Bazı sanıklar savunmalarını yapmadılar. Biz avukatlar duruşmalara girmedik. Girmememizin sebebi de çok açıktı. Delilleri toplamadınız, bilirkişi raporu almadınız. Aytaç Yalman ve Hilmi Özkök hani bu darbeyi engellemişti. Onlar bu davanın en temel delili. Fakat bunu bile yapmadınız. Dolayısıyla biz girmiyoruz dedik. Bazıları savunma yapmadı. Bazıları savunma yaptı. Savunma yapanlar iyi halden yararlandı. Yapmayanlar hakkında herhangi bir indirim kararı olmadı. Mahkeme burada iyi niyetli olmadığını ortaya koydu. Çünkü kimseyi savunma yapmaya zorlayamazsınız. Bunu da iyi hal kötü hal diye ayıramazsınız. 3 yıldır bu Silivri toplama kampının içindeyim. İlk geldiğimde böyle değildi." diye sözlerini sürdürdü.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler