Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Balyoz kararı vicdanları kanatmıştır'

'Balyoz kararı vicdanları kanatmıştır'

'Balyoz kararı vicdanları kanatmıştır'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1949 Beğen : 0

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli , aralarında MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ında yargılandığı ve bugün sonuçlanan Balyoz Davası ile ilgili yazılı bir açıklama yayınladı. MHP lideri Bahçeli'nin açıklaması şöyle:

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli , Balyoz davası kararıyla ilgili olarak yazılı açıklama yaptı. MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın aldığı 18 yıl cezasını bir hukuk garabeti olarak tanımlayan Bahçeli, 'Millet vekâletini seçimle almış bir milletvekilinin mesnetsiz ve haksız yere cezalandırılması, millet iradesine sürülmüş kara bir leke, telafisi çok zor olacak hakaret ve saygısızlıktır. Verilen karar ne olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi , İstanbul Milletvekili Sayın Engin Alan'ın suçsuz olduğuna inandığından yanında durmaya sonuna kadar devam edecektir' ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün karara bağlanan Balyoz davası ile ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Kararların rövanş ve intikam alma adına alındığını savunan Bahçeli, kararın vicdanları yaraladığını kaydetti. MHP Lideri Bahçeli açıklamasında şunları kaydetti: '16 Aralık 2010 tarihinde başlayan ve İstanbul 10'ncu Ağır Ceza Mahkemesi 'nde görülen Balyoz Güvenlik Harekât Planı Davası bugün itibariyle sonuçlanmış ve karar açıklanmıştır. Bu kapsamda aralarında İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan'ın da bulunduğu 250'si tutuklu 365 kişi hukuki kovuşturmaya tabi tutulmuştur. Yargılamaya konu olan kişilerden 34'nün beraat ettiği, diğerlerinin ise farklı cezalarla tecziye edildikleri anlaşılmaktadır.

21 ay süren, birçok tartışma ve muammaya sahne olan sözde darbe davası neticesinde, verilen kararın vicdanları kanattığı ve adaletsizliği tescil ettiği gün gibi meydandadır. Bilhassa başta 28 Şubat süreci olmak üzere, geçmişin rövanş ve intikamını almak adına adaletin gölgelendiği ve tarumar edildiği izlenimi gittikçe güçlenmektedir. İktidarın tesir ve güdümünde bağımsızlığını, inandırıcılığını ve güvenirliğini yitirdiği yönünde genel kabul bulunan hukuk anlayışı, adil olmayan yargılama ve tarafsızlığını kaybetmiş bir yöntemle adeta bölücü terörle mücadeleyi de hesaba çekmiştir.

PKK terör örgütüyle azim ve cesaretle mücadele eden kahramanların toptancı bir yaklaşımla darbecilerle ve darbe heveslileriyle aynı kategoride değerlendirilmesi bu sarih gerçeği göstermektedir. Hainler dışarıda rahatça gezerken, terörle mücadele eden değerli isimlerin cezalandırılması Türkiye 'nin içine düşürüldüğü vahim manzaranın ve ayıbın en hazin görüntüsüdür. Bu itibarla PKK terörünün, ülkemizi kan gölüne çevirdiği bir süreçte mahkemece verilen kararın şaibeli, her türlü yorum ve tartışmaya açık yönleri olduğu ortadadır.'

MHP , ENGİN ALAN'IN YANINDA DURMAYA DEVAM EDECEKTİR

Partisinin İstanbul Milletvekili Engin Alan'ın 18 yıl ceza almasının millet iradesine sürülmüş kara bir leke olduğunu savunan Bahçeli, MHP olarak Alan'ın yanında durmaya devam edeceklerini vurguladı. Bahçeli açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: ' Milliyetçi Hareket Partisi 'nin hukuka ve mahkeme kararlarına saygısı bulunmakla birlikte, söz konusu darbe davası çerçevesinde verilen kararları makul ve tutarlı bulması şüphesiz mümkün görülmeyecektir. İstanbul Milletvekilimiz Sayın Engin Alan ise maalesef 18 yıl caza alarak tarifi ve tevili olmayan bir hukuk garabetine maruz kalmıştır. Millet vekâletini seçimle almış bir milletvekilinin mesnetsiz ve haksız yere cezalandırılması, millet iradesine sürülmüş kara bir leke, telafisi çok zor olacak hakaret ve saygısızlıktır. Bundan sonra İstanbul 10'ncu Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen ve henüz gerekçesi açıklanmayan kararın itiraz aşaması bulunmaktadır.

Söz konusu adaletsizliğin giderilmesi, verilen kararın siyasi içerikten arındırılması için Yargıtay safhasında mutlaka tashih ve tamiri yapılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, hukuk herkes içindir ve herkese bir gün lazım olacaktır. Verilen karar ne olursa olsun, Milliyetçi Hareket Partisi , İstanbul Milletvekili Sayın Engin Alan'ın suçsuz olduğuna inandığından yanında durmaya sonuna kadar devam edecektir.'



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler