Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Balbay'ın soru önergeleri iade edilecek

Balbay'ın soru önergeleri iade edilecek

Balbay'ın soru önergeleri iade edilecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 1920 Beğen : 0

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Mustafa Balbay'dan, kaldığı Silivri Cezaevi'nde ziyareti sırasında hazırladığı iki araştırma önergesine imzasını aldı. Balbay, bunun yanı hazırladığı sıra gözaltına alınmalar, F tipi cezaevleri ve öğretmen açığına ilişkin 3 ayrı soru önergesi ile cezaevi koşullarına ilişkin araştırma önergesini Ağbaba'ya verdi.

Soru önergeleri ve araştırma önergeleri CHP Grubu'ndan onaylandı.

Balbay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e, 2000-2012 yılları arasında gözaltına alınanlar, tutuklanan öğrenciler, hapishanelerde hayatını kaybedenler, bakanlığa bağlı birimlerce müdahale edilen basın açıklaması, açık hava toplantı sayılarını sordu.

Mustafa Balbay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in yanıtlaması istemiyle hazırladığı soru önergesinde ise F tipi cezaevlerinin kapasitesini öğrenmek istedi. Balbay, ''Silivri Cezaevi'nde sohbet hakkının uygulanmama nedeni nedir? F tipi hapishanelerde uygulanan tecrit politikasının sonlandırılması için bakanlığınız tarafından herhangi bir plan yapılıyor mu?'' sorularını yöneltti.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'e yönelik de bir soru önergesi hazırlayan Balbay, 4 4 4 eğitim sistemi sonucu ortaya çıkacak öğretmen açığının nasıl kapatılacağını, dağıtılan tabletlerin içerik ve işlevinden öğretmenlerin hangi ölçüde haberdar edildiğini sordu.
Balbay'ın ayrıca birinde ilk imza sahibi olmak üzere, 3 araştırma önergesinde de imzası bulunuyor. Balbay, ''tutuklu ve hükümlülere yönelik kötü muamelelerin, hak ihlallerinin tespiti, sorumluların ortaya çıkarılması, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi için yapılması gereken çalışmaların değerlendirilmesi'' amacıyla araştırma önergesi hazırladı.

Mustafa Balbay, atanamayan öğretmenlerin intihar nedenleri ile üniversite mezunu işsizlerin sorunlarına yönelik araştırma önergelerinde de imzası bulunuyor.

TBMM Başkanlığı, Balbay'ın soru önergelerini Anayasa ve TBMM İçtüzüğü açısından inceledi. TBMM İçtüzüğü ve Anayasa'ya göre, milletvekillerinin göreve başlamaları için andiçmesi gerekiyor. Andiçmeyen, milletvekilliği ile ilgili hak ve yetkileri kullanamıyor. Bu kapsamda soru önergeleri iade edilecek.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler