Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bakan Şahin'den BDP'yi kızdıracak çıkış

Bakan Şahin'den BDP'yi kızdıracak çıkış

Bakan Şahin'den BDP'yi kızdıracak çıkış
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2373 Beğen : 0

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, terörle aralarına mesafe koymayanların parlamentoda temsil edilmemesi gerektiğini belirterek, "Artık ben buna yürekten inanıyorum. Ya mesafeyi koyacaklar, ya da millet meclisinde o kürsüde oturmayacaklar. Herkesin canı yanıyorken, ana yüreğiyle teröristi kucakladıklarını söylüyorlarsa, işte analar. Canımız yanıyor. Teröristi gidip kucaklayanları lanetliyorum ve esefle kınıyorum" dedi.

Kalp yetmezliğinden vefat eden annesi Perihan Kıymık’ı dün toprağa veren Bakan Fatma Şahin, Hakkari’de şehit düşen Uzman Çavuş Mehmet Can’ın Şehitkamil İlçesi’ne bağlı Özgürlük Mahallesi’ndeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Kıbrıs gazisi baba Zeki Can ve anne Hatice Can’a başsağlığı dileyip birlikte dua eden Bakan Şahin, daha sonra Ramazan Bayramı’nın ikinci günü bombalı saldırıda şehit olan Onbaşı Onur Fikret Aker, eşi Duygu, kızları 9 aylık Almina Melisa Aker ve yeğenleri Sevgi Gülperi İnanç’ın yakınlarını ziyaret etti. Onur Fikret Aker’in annesi Nurseven Aker’le görüşen Bakan Şahin, çıkışta gazetecilere "İçerdeki 9 aylık bebeğin ailesi de dimdik ayakta. Bu bebek katillerinin sonunun geldiğinin göstergesidir" diye konuştu.

'BU KATİLLERİ ALLAH KAHRETSİN’

Daha sonra aynı patlamada ölen 49 yaşındaki infaz koruma memuru Safi Canbaş için Düztepe semtindeki Cemevi’ne taziyeye giden Şahin, eşi Hatice Canbaş ve kızı İpek Canbaş’ı teselli etti. Şahin burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bugün yaşadığımız, Kurtuluş Savaşı’ndan sonra yaşadığımız en büyük acılardan biri. Görüyorsunuz ki terör ne dile, ne dine, ne mezhebe, ne kültüre bakıyor. 9 aylık melekleri katlediyor. Bunun hiçbir şekilde izahı, anlamı olamaz. Hiçbir hukuku, takibi olamaz. Bu katilleri Allah kahretsin diyorum."

'SORUŞTURMA ÇOK İLERLEDİ’

Gazetecilerin de sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, olayla ilgili soruşturmaya ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Bu tür olaylarda benim çok detaylı bilgi vermem soruşturmanın selameti açısından doğru olmaz. Ama şu kadarını söyleyeyim soruşturma çok ilerledi. İnşallah birkaç gün içerisinde kamuoyuyla paylaşılacak durumda. Sona doğru gelindi. Bir aileyi ziyaret ettik. Bir ana küçücük çocuğunu ’Bayramlığını giydirip, kınasını yakıp parka gönderdik bakanım’ diyor. Bu nasıl olabilir? Bu kimin hakkının mücadelesi de, böyle çocuklar yok ediliyor. 74 milyon kimin ne yapmaya çalıştığını görüyor. Buradan çıkaracağımız ders terörle aralarına mesafe koymayanların parlamentoda temsil edilmemesi gerektiğine, artık ben buna yürekten inanıyorum. Ya mesafeyi koyacaklar, ya da millet meclisinde o kürsüde oturmayacaklar. Herkesin canı yanıyorken, ana yüreğiyle teröristi kucakladıklarını söylüyorlarsa, işte analar. Teröristi gidip kucaklayanları lanetliyorum ve esefle kınıyorum. O yüzden parlamentoya girdiklerinde, bu mesafeyi koymadıkları zaman da gerekenin yapılması gerektiğine inanıyorum."

GAZİANTEP’İN SAVAŞÇI GEÇMİŞİ

Gaziantep’in Kurtuluş Savaşı’nda 11 ay açlıkla, yoklukla, mücadele etttiğini, Çanakkale ruhuyla savaşmış bir memleket olduğunu anlatan Bakan Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Her evden bir şehit vermiş, gazi olmuş bir şehir. O yüzden biz bu acılara alışığız. Bu acılardan beslenen ve atalarımızın ruhuna yakışır şekilde torunları olarak dimdik ayaktayız. Nasıl o gün düşmanları yok ettik ve bugün kalkınmanın bir başarı hikayesini yakaladıysak, kimse bize zarar veremeyecek. Dimdik yolumuza devam edeceğiz. Bu bölge aynen barışın ve huzurun kenti ve bölgesi olmaya devam edecek."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler