Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Bahçeli bayramı Kerkük'te geçirecek

Bahçeli bayramı Kerkük'te geçirecek

Bahçeli bayramı Kerkük'te geçirecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2289 Beğen : 0

Bayram namazını da Nur El Kebir Camii'nde kılacak.MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, pasaportuna Kürdistan damgası vurdurmamak için daha güvenli olmasına rağmen Kerkük'e gidişte Erbil yolunu kullanmayacak. Özel tim eşliğinde Kerkük'e Musul üzerinden geçecek.

Bahçeli, "Biz bayram namazını Nur El Kebir Camii'nde kılarak Türkmen kardeşlerimizle sivil toplum kuruluşları ve partileri ziyaret etmek suretiyle bir sohbet geliştirmeyi kaynaşmayı bütünleşmeyi arzuluyoruz" dedi.

MHP lideri Bahçeli, bayramı Kerkük'te geçirecek. 50 kişilik bir heyetle birlikte Musul üzerinden Kerkük'e geçmeyi planlayan Bahçeli Türkmenlerle bir araya gelecek, bayram namazını da Nur El Kebir Camii'nde kılacak.

MHP lideri, THY uçağıyla 18 Ağustos'ta Musul'a uçacak ve Musul'dan karayoluyla Kerkük'e geçecek. Kerkük'e ulaşabilmesi için aslında bir başka güzergah daha var, Erbil-Kerkük güzergahı...

Kürdistan damgası vurdurtmamak için...

Ancak daha güvenli olmasına rağmen Bahçeli bu yolu kullanmayacak, pasaportuna Kürdistan damgası vurdurtmamak için... Özel timin eşliğinde Musul üzerinden Kerkük'e gidecek.

Bahçeli'nin Kerkük programı da güvenlik gerekçesiyle henüz açıklanmadı. Programına ilişkin verilen tek bilgi bayram namazını Nur El Kebir Camii'ne kılacağı... Onun da tarihi kesin değil.

Çünkü Irak'ta bayram günü ancak bir gün öncesinde belli oluyor. Müftü gece hilali görünce "Yarın bayram" açıklaması yapıyor.

İşte bu yüzden Bahçeli'nin bayram namazını ne zaman kılacağı da henüz belli değil.

Kerkük'te Türkmen Milliyetçi Hareket Partisi'nin MHP ve Türk bayrakları ile karşılaması beklenen Bahçeli'nin dönüş güzergahı da yine Musul üzerinden... Bahçeli, 21 Ağustos'ta Musul'dan Türkiye'ye dönüş yapacak.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler