Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem BAE ve İhvan arasındaki kriz büyüyor

BAE ve İhvan arasındaki kriz büyüyor

BAE ve İhvan arasındaki kriz büyüyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2070 Beğen : 0

Birleşik Arap Emirlikleri Emniyet Genel Müdürü ve Dubai Polis Şefi, "Müslüman Kardeşler ile doğrudan bağlantı halinde olan ve onlar tarafından kontrol edilen kişilerin BAE'ye sosyal medya aracılığı ile saldırdığını" ülkenin sosyal medyasının "Müslüman Kardeşler işgali altında olduğunu" söyledi.

Korgeneral Dahai Halfan Tamim, "BAE kendini savunmak için onlara karşı ayağa kalkıyor" şeklinde konuştu.

Twitter üzerinden Mısır İhvanı'na yüklenen Tamim, "Müslüman Kardeşler 'bir devlet haline geldiğinden' beri, kendi haklarını savunan herkes yabancı ajan kabul ediliyor" iddiasında bulundu.

Mısır'da Müslüman Kardeşler'in Özgürlük ve Adalet Partisi Mısır'ın ilk devrim sonrası seçimlerden zaferle çıkmıştı.

Öte yandan, Dubai polisi Ras Al Khaimah Kur'an-ı Kerim Vakfı'nın genel müdürünü tutukladı. Müslüman Kardeşler üyesi olduğu belirtilen Salih Al Dufairi, "sözle, yazı veya başka yollarla fitne çıkararak, ulusal birlik ve toplumsal barışın zarar görmesini teşvik etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

KRİZ KARDAVİ'NİN ELEŞTİRİSİ SONRASI BAŞLAMIŞTI

Ardarda açıklamalarla büyüyen kriz Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El Kardavi'nin Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) Suriye konusunda eleştirmesinin ardından patlak vermişti.

Birleşik Arap Emirlikleri'deki Suriye Büyükelçiliği ve konsolosluğu önünde Beşşar Esad yönetimi aleyhine gösteri yapan Suriyeli muhaliflerin vizelerinin ve oturumlarının iptal edildiğini savunan Kardavi, BAE Hükümeti'ni sert bir dille eleştirdi.

Dubai Polis Şefi Dahai Halfan, açıklamalarından dolayı Kardavi'yi tutuklamak ile tehdit etti. Mısır'ın en büyük siyasi örgütü kabul edilen Müslüman Kardeşler, Birleşik Arap Emirlikleri'nin Kardavi'yi tutuklaması durumunda Müslüman Kardeşler'in bu olaya sessiz kalmayacağı yönündeki açıklaması aynı zamanda Mısır ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında da krize neden oldu.

Körfez İşbirliği Konseyi ise Müslüman Kardeşler'in açıklamasını kınadı. Körfez İşbirliği Konseyi Genel Sekreteri General Abdüllatif Zeyani, Gozlan'ın açıklamalarını ''sorumsuzca ve bilgiden yoksun'' olarak nitelendirdi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf Kardavi, Tunus, Mısır, Libya ve Suriye'deki yönetimlere karşı yapılan halk ayaklanmalarına verdiği destek ile tanınıyor.

Kardavi, Suriye yönetimine karşı herkesin birlik olmasını isteyen bir çağrıda bulunarak, Beşşar Esad Rejimi'ni sert bir dil ile eleştirmişti. Kardavi halen Katar'da yaşıyor.




Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler