Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Assange'dan özgürlük senaryoları!

Assange'dan özgürlük senaryoları!

Assange'dan özgürlük senaryoları!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2317 Beğen : 0

İngiltere mahkemesinin İsveç'e iade kararı almasının ardından iki ay önce Ekvador'un Londra Büyükelçiliğine sığınan Jullian Assange, Latin Amerika televizyonu Telesur'a konuştu.

Assange, Londra'daki Ekvador Büyükelçiliğinde kalma süresinin bir yıla kadar uzayabileceğini şu sözlerle ifade etti:

“Bu sorun ya diplomasi yoluyla ya İran'la şavaş gibi, Amerikan seçimleri gibi öngöremediğimiz sıradışı yöntemlerle çözülecek ya da İsveç davasından vazgeçecek. Bence en olası senaryo bu. Ama bu konunun çözülmesinin 6 ay ila 1 yıl alacağını düşünüyorum.”

Suriye hakkında 2 buçuk milyon elektronik posta açıklayacaklarını kaydeden Assange, "Batılı güçler Suriye'nin İsrail'e karşı muhalefetini kırmayı ve İran'ı zayıflatmayı hedefliyor" dedi.

Hakkındaki cinsel taciz iddiaları konusunda ayrıntıya girmekten kaçınan Assange, “Bu bir domuzla dövüşmek gibi birşey. Birisi çıkarları için başkasına çamur atar, eğer cevap verirsen kendini skandal ile biten bir durum içerisinde bulursun” dedi.

İngiltere, 41 yaşındaki Assange'ın Ekvador Büyükelçiliğini terk etmesi halinde yakalanarak İsveç'e iade edileceğini, herhangi bir ülkeye gitmesine izin verilmeyeceğini belirtiyor. Assange ise, İsveç'e iadesi durumunda Amerika Birleşik Devletleri’ne gönderileceğini iddia ediyor ve bunun gerçekleşmeyeceği noktasında İsveç'in garanti vermesini istiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler