Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Askeri cephanelikte patlama: 25 şehit

Askeri cephanelikte patlama: 25 şehit

Askeri cephanelikte patlama: 25 şehit
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2295 Beğen : 0

Afyonkarahisar 'ın Ataköy ilçesindeki 500. İstihkam Ana Depo Komutanlığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlası'ndaki mühimmat deposunda, dün gece 21.15 sıralarında bir patlama meydana geldi. Olayda 25 asker şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada 4 askerin de yaralandığı belirtildi. Açıklama şöyle:
"1. 05 Eylül 2012 tarihinde saat 21.15 sıralarında, Afyonkarahisar ’da konuşlu Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığına bağlı Mühimmat Depo Komutanlığında, el bombalarının depolandığı bir cephanelikte yapılan çalışma esnasında, henüz bilinmeyen bir nedenle meydana gelen patlama sonucunda, 25 asker? personel şehit olmuş, 4 asker? personel hafif şekilde yaralanmıştır.
2. Olayla ilgili idari ve adli soruşturmaya başlanmıştır.
3. Elim olay sonucu hayatını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve meslektaşlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz."

ŞEHİTLERİN KİMLİKLERİ

Afyonkarahisar ’da cephanelikteki patlamada şehit düşen askerlerin adları yapılan yoklamayla belirlendi. Şehit askerler şunlar:
Astsubay Kıdemli Başçavuş Bedri Naim, Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Döger, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ve Cüneyt Akkuş, erbaş ve erler Ayhan Kutsu, Kadri Aydın , Fatih Şalgam, Bayram Uluer, Burak Kaplan, Emrah Aral, Emrah Kartal, Hayri Kaya, Emre Yıldırım, Emrah Sandalcı, Mehmet Emre Özer, Hüseyin Gökhan Eriç, Tolga Tostan, Ahmet Tosun, Burak Umut Gedik, Onur Fikret Gülger, Macit Coşkun, Barış Öztürk, Mehmet Emin Çoğun, Abdullah Tokgöz ve Fatih Ergeç.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Genelkurmay’ın açıklamasının ardından gazetecilerin sorunu yanıtladı. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda el bombası saçıldığını söyleye Eroğlu, Ankara ’dan gelen bomba imha uzmanlarının bölgeyi bombalardan temizlemeye çalıştığını açıkladı.

Olayın el bombası tasnifri sırasındaki bir patlamadan kaynaklandığını ve ardından başlayan yangının faciayı getirdiğini açıklayan Bakan Eroğlu, şehitlerin ikisinin astsubay, ikisinin uzman çavuş 21’inin de er ve erbaş olduğunu söyledi.

EKİPLER BOMBA ARAMASI YAPIYOR
Patlamanın meydana geldiği askeri tesiste çevreye mühimmat saçılması nedeniyle gece boyunca hazırda bekleyen ekipler, günün ilk ışıklarıyla birlikte Kışlacık mevki ile Ataköy arasındaki cephanelik bölgesinde incelemelerine başladı. Patlamanın tesislerde önemli hasara yolaçtığı, cephaneliğin kullanılamaz hale geldiği, bir askeri kamyonunda da parçalandığı görüldü.

Jandarma ve emniyete ait çok sayıda Olay Yeri İnceleme Aracı da, tesislere giriş yaptı.

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu sabaha karşı ayrıldığı kışlaya, günün ışımasıyla geri döndü. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da sabahın ilk ışıklarıyla tesise geldi.

Askeri yetkililer ve güvenlik görevlileri, olay yeri çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, sivillerin bölgeye yaklaşmasını engelledi, tesislere gidilen yol da sivil araç trafiğine kapatıldı.

Sivil savunma, arama-kurtarma, sağlık, itfaiye ekipleri gece boyunca, tesislerin çevresinde hazır bekletildi.

PATLAMA KENTTE DEPREM ETKİSİ YARATTI
Afyonkarahisar 'da patlamanın meydana geldiği askeri bölgenin yanındaki köydeki vatandaşlar, patlamanın etkisini şiddetli şekilde hissetti.

Mustafa Gök yaptığı açıklamada, patlamanın ardından Ataköy Datlar mevkisindeki tarlasına şarapnel düştüğünü bildirdi.

Tarlasında bir çukur oluştuğunu anlatan Gök, şunları kaydetti:

“Sabah farkına vardık. Burası patlamanın olduğu yere 1 kilometre uzaklıkta. Başka yerlerde de olabilir. Büyük patlamanın ardından oldu. Yağmur yağar gibi şarapnel parçası geldi.”

İsa Özyürük de, camide yatsı namazını kılarken şiddetli patlamanın olduğunu anlatarak, “Eve gittiğimde camlar kırılmış, çocuklar korkmuştu. Patlamanın şiddetiyle çok cam kırılmış” dedi.

“SANKİ DÜNYANIN SONU GELDİ”
İsmail Sarı da, dün gece bir anda adeta atom bombası gibi bir patlama yaşandığını bildirdi.

“Sanki dünyanın sonu geldi” diyen Sarı, şöyle konuştu:
“O sesi tarif etmek imkansız. Askeriyeye füze ya da atom bombası geldi, öyle düşündük. Köy karardı. Barut kokusu.. Evimizin camları kırıldı.”

Muzaffer Tan da, patlamanın ardından hafif bir sarsıntının yaşandığını belirterek, “ Deprem oluyor gibi sarsıldık. Üçüncü kattaki evimde, geldim ve gittim. Baktım bu taraf infilak etmiş. Ondan sonra 5 dakika arayla ambulans, polis... Evlerin çatılarında taş, demirler, bombalar var” dedi.

Metin Ak da, çok gürültülü bir patlama yaşandığını ifade ederek, “ Deprem oluyor sandık. Sonra arkasından alev çıkınca patlama olduğunu anladık” diye konuştu.


BAŞBAKAN ERDOĞAN BİLGİ ALDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan , Afyonkarahisar 'daki patlamayla ilgili, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu'nu telefonla arayarak bilgi aldı. Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da, askeri mühimmat deposundaki patlamaya ilişkin, henüz cephaneliğe girilemediğini belirterek, “Ölü olup almadığını henüz bilemiyoruz. Şuanda 4 sivil 3 asker yaralımız var” açıklamasını yaptı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler