Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem 'Arka bahçe' sınıfta

'Arka bahçe' sınıfta

'Arka bahçe' sınıfta
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2607 Beğen : 0

Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü, onarımda olan bir imam hatip lisesinin öğrencilerini geçici olacakaçıklamasıyla, İMKB Alparslan İlköğretim Okulu’na taşıma kararı aldı.

Müdürlüğün bu kararı ile, AKP Hükümeti’nin yürürlüğe yeni soktuğu 4+4+4 Yasası ihlal edilmiş oluyor. Yeni yasanın gerekçelerinden biri6 yaşında henüz okuma-yazma öğrenme aşamasında bulunan ve hayata ilişkin temel kavramların çoğundan habersiz bir ‘çocuk’ ile 13-14 yaşlarında fiziksel ve ruhsal kimliğinin şekillenme aşamasındaki sancıları yaşayan bir ergenlik dönemi öğrencisini aynı‘okul ortamı’nda bulundurmanın kaçınılmaz olarak neden olduğu sorunlar olarak gösterilmişti.

Yasanın gerekçesindeBu kadar geniş bir yaş aralığında bulunan öğrencileri bahçe, koridor, kantin, okul servisi gibi pek çok ortak yaşam alanını paylaşmak zorunda bırakmanın özellikle küçük yaştaki öğrencilerin ciddi psiko-sosyal bozukluklar yaşamasına zemin hazırlayacağıkaydedilmişti.

Okulun imam hatip lisesine dönüştürülmek istendiği iddiaları üzerine Okul Aile Birliği üyeleri, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan ile görüştü.

Birlik Başkanı Buket Çanga’nın aktardığına göre, Aydoğan kendilerine okulu imam hatip lisesi yapmak istemediklerini, yakınlardaki Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi onarılacağından, buradaki yaklaşık 500 öğrenciyi Alpaslan İlköğretim Okulunun en üst katına geçici olarak taşımak istediklerinisöyledi.

Anıtkabire mi inat?

Ancak 800 öğrenci kapasiteli okulun şuanki mevcudu 438. Geçici olarak gelecek imam hatip lisesi öğrencilerinin sayısının ise 500 değil yaklaşık 700 olacağı ileri sürülüyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Anıtkabir’e yürüyen öğrenciler ve veliler adına Okul Aile Birliği Başkanı Buket Çanga,Okullumuz Anıtkabirin karşısında olduğu için mi özel olarak İmam Hatip Lisesi yapılmak isteniyor?diye konuştu. Okul Aile Birliği konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na bir dilekçe yazdı ve imza topladı. 23 Nisan 2012 tarihili dilekçede şu ifadeler yer aldı:

1962 yılından bu yana Ankara Bahçelievler semtinde, kuruluş amacına uygun, Atatürk devrimleri çerçevesinde hizmet veremekte olan okulumuzun İmam Hatip Lisesi öğrencileri ile paylaşılmasına karşıyız. İmam hatip öğrencilerinin sayısal olarak çoğunlukta olması nedeniyle bu işlemin paylaşma değil el koyma olduğunu düşünüyoruz. Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün tespitine göre Çankayada imam hatip nitelikli okula ihtiyaç yoktur. Ancak bu konuda bizim bilmediğimiz başka nedenlerle ısrar ediliyorsa sözkonusu geçici imam hatip lisesi öğrencileri için daha uygun binalar mevcuttur.

Cumhuriyet



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler