Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Ankara, Suriye için düğmeye bastı!

Ankara, Suriye için düğmeye bastı!

Ankara, Suriye için düğmeye bastı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2357 Beğen : 0

Suriye 'de Beşşar Esed'e bağlı güçler ile muhalifler arasındaki çatışmaların Türkiye 'nin sınırına dayanması, Ankara'yı harekete geçirdi. Bir süreden bu yana Suriye topraklarında güvenlikli bölge oluşturmak için formül arayan hükümet, çatışmaların şiddetini artırması ve PKK destekli PYD'nin bölgede kendini göstermeye başlaması üzerine, bütün seçenekleri değerlendirmeye aldı.

Edinilen bilgilere göre güvenlikli bölge oluşturulması için bütün planlar hazırlandı. Bu çerçevede, Türkiye sınırına mücavir beş noktada ve ortalama 20 kilometre derinlikle güvenlikli bölgeler oluşturulması için düğmeye basıldı. Sınır boyunca cep biçiminde oluşturulması öngörülen güvenlik bölgeler, stratejik açıdan Türkiye'ye yakın ulaşım yolları çevresinde seçildi. Bunun için hükümetin tezkere için Meclis'e gitmeden Bakanlar Kurulu kararı ile askerin Suriye'ye gönderilmesi üzerinde duruluyor.


Yetkililer tampon bölge için başlatılacak operasyonun zamanlaması konusunda bilgi vermezken, önde gelen bir hükümet yetkilisi, “Tüm seçenekler masada, tezkeresiz girmek dahil. Onun ilerisi gerisi dahil” diyerek Türkiye'nin operasyon için tüm hazırlıkları tamamladığı mesajını da verdi. Suriye'ye ilişkin gelişmeler açısından ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yarın yapacağı Türkiye ziyareti büyük önem taşıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler