Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Angola İslamiyet'i yasakladı!

Angola İslamiyet'i yasakladı!

Angola İslamiyet'i yasakladı!
Yazan : savaş konya Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2209 Beğen : 0

Afrika devletlerinden Angola, ülkede İslam dinini yasakladı. İslam’ı bir din olarak değil bir kült olarak gördüklerini belirten Angola yönetimi, İslam’la ilgili olan her şeyi ülkede yasaklayacaklarını da duyurdu.

Ekim ayının başlarında Luanda şehrinde yaşayan Müslümanlar, camilerin minarelerinin izinsiz şekilde yıkıldığını gördüklerinde büyük bir şok yaşadılar. 3 Ekim sabahı Angola yönetimi yaptığı açıklamada camilerin yıkılacağını belirtti. Luanda yönetimi tarafından radyodan yapılan açıklamada, 'radikal' Müslümanlara müsamaha gösterilmeyeceğini ve İslam’ın yasal olarak kabul edilmeyeceği bildirildi.

Bunların ardından 19 Kasım Salı günü Angola Kültür Bakanı Roza Cruze Silvia yaptığı açıklamada, İslam’ın Adalet ve İnsan Hakları Bakanlığı tarafından yasal olarak kabul edilmediğini belirtti ve buna dayanarak bütün camilerin kapatılması gerektiğini ifade etti. Luanda bölgesinde yer alan iki camiye de belediye tarafından kapatılması için uyarı gönderildi.

Angola nüfusunun yüzde 95’ini Protestan Hristiyanlar oluşturuyor. Ülkede bulunan Müslümanların sayısı ise 80-90 bin civarında ve ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 3’ünü oluşturuyor.



Yazar Hakkında

  • savaş konya

    savaş konya

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler