Gündem

Alo gel canımı al

Alo gel canımı al
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2869 Beğen : 0

Hollanda Hayata Gönüllü Son Verme Derneği (NVVE) bünyesinde Lahey’de sessiz sedasız açılan ötenazi kliniği, ötenazi yasasından yararlanabilecek, ancak aile hekiminden ölüm yardımı alamayan hastalara evlerinde hizmet sunacak.

Hizmet için bir doktor ve bir hemşirenin yer alacağı toplam 6 ekibin oluşturulduğu öğrenildi. Hizmetten yararlanacak kişinin amansız hastalığı bulunması, dayanılmayacak derecede acı çekmesi ve ötenazi talebinin kendisinden gelmesi şartı bulunuyor. Hollanda Hayata Gönüllü Son Verme Derneği (NVVE) Başkanı M. Andriessen, şimdiden 70 kişinin ötenazi yaptırmak için kliniğe başvuruda bulunduğunu kaydetti.

Derneğin üye sayısının 131 bine ulaştığını ve bu alanda dünyada yıllardır birinci olan Japonya’daki Right To Die (Ölme Hakkı) adlı derneği geride bıraktıklarını belirten Andriessen, yılda ortalama bin kişinin ötenazi başvurusu yapacağı tahmininde bulundu. Hollanda Sağlık Bakanı Edith Schippers, özel eğitimli ötenazi doktorlarının “evlerde hizmet” vermesine karşı olmadığını belirtti. Hollanda’da ötenazi yasası 1 Nisan 2002 tarihinde yürürlüğe girmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler