Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Almanya kendi imamlarını yetiştirecek

Almanya kendi imamlarını yetiştirecek

Almanya kendi imamlarını yetiştirecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2179 Beğen : 0

Merkel, imam yetiştirilmesi konusunda da ülkede ortak bir görüşün hakim olduğunu belirtti.

Başbakan Merkel, dün akşam Saarland eyaletindeki Überherrn kentinde düzenlenen "Uyum Bakanları Konferansı"nda yaptığı konuşmada, göçmenlerin uyumunun önemine vurgu yaparak, "Göçmenlerin uyumu günümüzün ve geleceğin en önemli konularından biri" diye konuştu.

'GÖÇMENLERİN UYUMU ÖNEMLİ'

Uyumun başarılı olmasının, Almanya'nın refahının korunması açısından da çok önemli olduğunu ifade eden Merkel, bu alanda federal hükümet ile eyalet hükümetlerinin ve yerel yönetimlerin sıkı işbirliği yapması gerektiğini kaydetti.

Merkel, okullarda İslam dersi verilmesi konusunda ise henüz işin başında olduklarını, ancak Almanya'da imam yetiştirilmesi gerektiği konusunda ortak bir görüşün hakim olduğunu söyledi.

Uyum Bakanları Konferansı'na ilk kez katılan Merkel ayrıca, Almanya dışında alınan diplomaların bu ülkede kabul edilmesi yönünde hazırlanacak yasaların eyaletten eyalete büyük farklılıklar göstermemesi gerektiğini belirterek, söz konusu diplomalara sahip insanların danışmanlık için gidebileceği merkezlerin de olması gerektiğini, bunun Federal İş Ajansı (BA) olabileceğini sözlerine ekledi.

KAMU KURULUŞLARI ÇAĞRISI

Öte yandan, Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı Aydan Özoğuz, "Hamburger Abendblatt" gazetesine yaptığı açıklamada, göçmenlerin kamu kuruluşlarında daha fazla yer alması konusunda Merkel'den eyalet hükümetlerine açık bir sinyal vermesini beklediğini belirtti.

Özoğuz, Merkel'in, güzel sözlerden öteye giderek uyum bakanlarının yaptığı önerileri de geliştirmesi gerektiğini kaydetti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler