Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Alman ırkçılar cami önlerinde gösteri yapıyor

Alman ırkçılar cami önlerinde gösteri yapıyor

Alman ırkçılar cami önlerinde gösteri yapıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2334 Beğen : 0

Almanya'nın Köln şehrinde inşaatı devam eden DİTİB Camii'nin yapımına karşı çıkmak için önce 'Pro Köln' adı ile kurulan ırkçı parti, 'Pro Deutschland' adı altında tüm Almanya'da teşkilatlanarak, İslam karşıtı ve yabancı düşmanlığı içeren kışkırtıcı gösteriler yapmaya devam ediyor. Genelde katılanların sayısı 20 ya da 30'u geçmeyen neonazi gösterileri, mültecilerin kaldığı binalar ya da cami önlerinde yapılıyor. Irkçı gösterileri takib ederek sabote eden karşı ırkçı gruplardan katılanlar ise yüzlerle ifade ediliyor.

Pro Deutschland Ağustos ayında 11 günde 21 ayrı şehirde bu şekilde gösteriler düzenledi. Berlin'de düzenlenen 9 toplantıların biri sol görüşlü 'taz' gazetesinin bulunduğu caddede yapılırken, diğerleri mültecilerin kaldıkları binalara yakın mesafelerde yapıldı.

23 Ağustos'ta Bremen'de Pro Deutschland tarafından düzenlenen gösterilerin ikisi İslam Kültür Merkezi derneği camisiyle Furkan Camii önünde gerçekleştirildi. 24 Ağustos'ta Götingen'deki ırkçı gösterilerden dördü de şehirde bulunan Takva Camii, El-İman Camii, El-Huda Camii ve Rahman Camii önlerinde yapıldı.

Yine Ağustos ayında ırkçı parti, gösterilerinden bir kısmını Marburg şehrinde Ömer ibn Hattab Camii, Bielefeld'de Milli Görüşe bağlı Hicret Camii, Münster in Westfalen şehrinde İslam Cemaati Camii, Hamm'da Milli Görüşe bağlı Yeşil Camii, Gelsenkirchen'de Ennur Camii, Essen'de Ebubekir Camii, Duisburg'ta DİTİB'e bağlı Merkez Camii, Krefeld'de El-Kuds Camii, Mönchengladbach'ta Bilal Camii, Wuppertal'da DİTİB'e bağlı Merkez Camii, Köln'de Ebubekir Camii ve DİTİB'e bağlı Merkez Camii önlerinde gerçekleştirdi.

Eylül ayında devam eden ırkçı gösterilerde yine çoğunlukla camiler hedef alındı. Aachen'da Bilal Camii, Bonn'da El-Muhsin Camii, ülkücülere bağlı Kültür Derneği ve DİTİB'e bağlı Merkez Camii, neonazi partinin gösteri yerleri arasındaydı.

Genel seçimlerin yapılacağı 22 Eylül tarihine kadar Pro Deutschland gösterilerine, yine çoğunlukla cami önlerinin tercih edildiği yerlerde devam edecek. Irkçı partiye karşı gruplar tarafından yayınlanan internet sitesi 'linksunten.indymedia.org'da tüm gösterilerin bir listesi çıkarılarak, ırkçı karşıtlarının bu tarihleri takib edip, bu yerlerde neonazi gösterilerin sabote edilmesi istendi. İnternet sitesinde, kendileri gibi olmayan insanlara ve özellikle de Müslümanlara karşı kışkırtıcı eylemler yapan Pro Deutschland'ın ırkçı gösteri turunun bozulması ve başarısızlıkla sonuçlanması için tüm ırkçı karşıtlarına eylem çağrısı yapıldı.

Pro Deutschland'ın bugün Salzgitter'de yapacağı gösteride yine bu şehirdeki Milli Görüşe bağlı bir cami hedef alındı. Braunschweig'da ise İkra Camii karşısı ırkçıların gösteri yeri olarak belirlendi. 16 Eylül'de yapılacak gösteri için Leipzig'deki Er-Rahman Camii, 18 Eylül'de Potsdam'daki El-Faruk Camii, 19 Eylül'de Schwerin'de Es-Selam Camii, 20 Eylül'de tekrar Berlin'de Es-Sahabe Camii, tesettür giyim satan 'Huur el-Ayn' dükkanı, El-Nur Camii ve İslam Kültür ve Eğitim Merkezi hedef olarak gösterildi.

Alman ırkçı partinin düzenlediği turda son olarak Frankfurt yakınlarındaki Offenbach şehrinde yaptığı gösteriye yalnızca 7 kişi katıldı. Irkçıların gösterisine karşı çıkanların sayısı ise 50'yi buldu.

Daha sonra Pro Deutschland'ın gösterisi Frankfurt am Main'deki Avrupa Merkez Bankası önünde devam etti. Buradan Griesheim'daki bir caminin önüne gelen ırkçı göstericiler daha sonra Bockenheim semtine geçtiler. Burada sayıları 5'e düşmüştü. Irkçıları engellemek için gelenlerin sayısı ise 400'ü buldu. Karşı göstericilerle polis arasında küçük bir gerginlik yaşandığı bildirildi. Bockenheim'daki gösterinin sonunda Pro Deutschland'ın Genel Başkanı Lars Seidensticker'e konuşma yasağı konuldu.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler