Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AKP'den erken seçim kararı!

AKP'den erken seçim kararı!

AKP'den erken seçim kararı!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2278 Beğen : 0

Çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Burdur’a giden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya’yı makamında ziyaret etti.

Bozdağ, burada yaptığı açıklamada meclis açıldıktan sonra yapılacak anayasal düzenleme ile mahalli idareler seçimlerinin 2013 yılında yapılacağını kaydetti.

CHP ’yi de seçimden kaçmakla suçlayan Bozdağ şunları kaydetti:

"Benim bildiğim seçim dedin mi muhalefet ’hemen, şimdi’ demesi lazım ama CHP seçimden korkuyor. Mahalli seçimler yaklaşıyor. 2013 içerisinde mahalli seçimleri gerçekleştireceğiz. Diğer siyasi partiler olumlu yaklaşırsa mahalli seçimleri bir defaya mahsus Anayasa ’ya geçici bir madde koymak suretiyle erkene alma yönünde bir kararımız var. Şu anda MHP bu konuda olumlu yaklaşıyor. TBMM açıldıktan sonra sayın Başbakanımızın görüşü bu istikamette. Mahalli seçimlerin tarihi 2014 Mart değil, 2013 Ekim, Kasım veya Aralık aylarından birinde partiler arası görüşmeyle belirlenecek.

Bundan sonraki süreçte 5 yılda bir yapılacak seçimler, 4 yıla indirilmiyor. Sadece 1 defaya mahsus olmak üzere 2013 sonunda yapılması kararlaştırılacak. Bunun faydası çok olacak. Kış şartlarında seçim propagandası yapmak oldukça zor. Geçen seçimlerde Muhsin Yazıcıoğlu bir helikopter kazası geçirerek rahmete kavuştu. Kış şartları nedeniyle seçim yapmanın zorluk ve risklerini ortadan kaldıracak bu çalışma hem de seçimin doğru zamanda yapılmasını sağlayacak. Şimdiden hayırlı olur inşallah.

CHP seçimden fevkalade rahatsız. Bir parti seçimden rahatsız olur mu? Seçimden kaçıyor halka gitmekten korkuyor. Muhalefet partisi seçimi her zaman istemelidir. Halka her zaman gitmekten yana olmalıdır, ama bizim adı Halk Partisi olan ama hiçbir zaman halkın partisi olamamış ana muhalefet partisi halka gitmekten her zaman korkuyor. "



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler