Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AKP Kongresine 6 gazete alınmayacak

AKP Kongresine 6 gazete alınmayacak

AKP Kongresine 6 gazete alınmayacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2236 Beğen : 0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın genel başkanlığa son kez aday olacağı AK Parti 'nin 30 Eylül'de yapılacak kongresi hem partinin hem de Türk siyasetinin yakın geleceğinin nasıl şekilleneceğine ilişkin önemli ipuçları verecek.

6 GAZETE KONGREYİ İZLEYEMEYECEK

Ancak yarın gerçekleştirilecek AK Parti kongresine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ gazeteleri alınmayacak. Kongreye davet edilmeyen gazetelerin çoğunun ulusalcı gazeteler olması ise dikkatlerden kaçmadı.

GENELKURMAY AKREDİTASYONU KALDIRMIŞTI

Genelkurmay Başkanlığı bile çok tartışılan "Bazı basın organlarına Genelkurmay faaliyetlerini izleme yasağını" kaldırmışken, AK Parti 6 gazetenin kongresini izlemesine onay vermedi.

Genelkurmay Başkanlığı uzun yıllar uygulanan akreditasyonun kaldırılması ile ilgili ilk adımı, Konya'daki tatbikata, daha önce akreditasyon uygulaması çerçevesinde Genelkurmay faaliyetlerini izleme izni verilmeyen Zaman gazetesi, Bugün gazetesi, Kanaltürk, STV, Cihan Haber Ajansı gibi yayın organları da davet ederek atmıştı.

"DEMOKRASİ VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE TERS"

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu bir açıklama yaptı. TGC, Cumhuriyet, Aydınlık, Sözcü, Evrensel, Birgün, Yeniçağ gibi gazetelerinin AKP genel kuruluna akredite edilmemelerinin demokrasi ve ifade özgürlüğü anlayışıyla bağdaşmadığını açıkladı.

TGC Yönetim Kurulu açıklaması şöyle;

"Bu gazetelerde görev yapan gazetecilere AKP genel kurulunu izlemek için giriş kartı verilmemesi ayrımcılıktır. Söylemde çok sesliliği dillendirenlerin, uygulamada tek seslilikten yana olduğunu göstermektedir. Akreditasyon konusu Türkiye'de yıllardır bir sorun olarak gündemdedir. Sorunun çözümünü beklerken yeniden keyfi değerlendirmelerle iptaller yaşanmaktadır. İktidar, yayın politikasından hoşlanmadığı gazetelerin çalışanlarının mesleklerini yapmalarını engellemektedir. Halkın bilgilenme hakkını da yok saymaktadır. TGC olarak bu yanlıştan artık dönülmesinin bekliyoruz."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler