Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem AK Parti'de cemaatten kaç vekil var?

AK Parti'de cemaatten kaç vekil var?

AK Parti'de cemaatten kaç vekil var?
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2217 Beğen : 0

AK Parti'nin ısrarı üzerine Fethullah Gülen seçim öncesi iki isim önermiş. Bu milletvekilleri de İlhan İşbilen ve Muhammet Selçuk.

Cemaat’in en önemli kurumlarından biri olan Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı’nın başkanı olan Mustafa Yeşil, Taraf gazetesinden Neşe Düzel'e konuştu.

ÇATIŞMA BEKLEYENLER NETİCE ALAMADI

Son dönemde iki taraf arasındaki ilişkilerin soğuduğu yönünde yorumlar medyada sıkça yer aldı. Rutin polis atamaları bile "cemaate operasyon" diye sunuldu. Peki cemaat bu tür haberlere nasıl bakıyor? Fitneye dikkat çeken Yeşil, Düzel'e şunları söyledi:

"Hükümetle Cemaat arasındaki çatışmadan bekledikleri neticeyi alamayanlar, hükümetin Polis’te ve Yargı’da yapacağı her tür faaliyeti tabiri caizse, “bu sürtüşmenin artçı sarsıntıları” diye değerlendirmeye çalışıyorlar." Düzel'in ciddi çatışma yaşandı mı? sorusuna Yeşil, "Çatışma yaşatılmak istendi. Fakat Hareket o arzulanan noktaya gelmedi" diye cevap verdi.

CEMAATTEN İSİM İSTEDİLER

Bir diğer merak edilen Düzel'in "Cemaat’in adaylığını önerdiği milletvekilleri yok mu?" sorusuna Yeşil, "Benim bildiğim sadece şu var. Bir dönem ısrarla Hocaefendi’ye acaba sizin önereceğiniz insan yok mu diye geldiklerinde..." diye cevap verdi.

Röportajda ikili arasında gelişen diyalog şöyle oldu:

-AKP’den mi geldiler?

-Herhalde... Hocaefendi, ısrarla istemeleri sonucunda iki kişinin ismini vermiş. Benim bildiğim sadece bu iki kişi var.

-Kim bu milletvekilleri?

-İlhan İşbilen, Muhammet Selçuk.

ERDOĞAN'A "KUCAKLAYICI OL" ÖNERİSİ

Gülen AK Parti ve Erdoğan'ı neden eleştiriyor? Düzel bu soruyu da sordu. "Hocaefendi şahısların, biz de dâhil, direkt şahsiyetlerini hedef almaz. Çok defa onların sıfatları ve vasıfları üzerine konuşur" diyen Yeşil, Gülen'in nasıl bir eleştiride bulunacağını anlattı:

“Milletin sorumluluğunu omuzlarında yüklenmiş olan insanların ifade ve beyanlarında kucaklayıcı ve kapsayıcı olmaları önemlidir” der. Bunu bir menfilik zikretmeden söyler. “Kucaklayıcı olmak, herkesi kavramak, herkesin gönlüğünü hoş edecek tarz, üslup ve yumuşaklıkta ifade ve değerlendirmelerde bulunmak önemlidir” der. Bunlar, sevmediği için söylenen sözler değil, tam tersine sevdiklerinin hatalara düşerek yaralanmamaları adına söylediği değerlendirmelerdir."



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler