Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem Abdüllatif Şener'in partisi kapanıyor

Abdüllatif Şener'in partisi kapanıyor

Abdüllatif Şener'in partisi kapanıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2286 Beğen : 0

Eski Başbakan yardımcısı Abdüllatif Şener'in Türkiye Partisi kapanıyor.

Gazeteport'un iddiasına göre, AK Parti hükümetlerinde Başbakan yardımcılığı yaptıktan sonra yollarını ayıran Abdüllatif Şener'in Türkiye Partisi, kapanma kararı aldı. MKYK toplantısında bu karar onaylandı.

Son seçimlerde Sivas'dan bağımsız aday olan Şener, Genel Başkanlık görevinden ve partisinden ayrılmış, 17 bin oy almasına rağmen seçilememişti. Şener, yeniden Genel Başkanlık görevine dönmedi. Partinin Merkez Karar ve Yürütme kurulu da mali problemleri de dikkate alarak kapatma kararına vardı. Şener'in bundan sonra, Ankara'daki Çankaya Üniversitesinde öğretim üyesi olarak görev yapacağı bildirildi.

Sivas'ın Yıldızeli ilçesinde doğan 58 yaşındaki Şener, Refahyol ve AK parti hükümetlerinde Maliye Bakanı ve Başbakan yardımcısı olarak görev aldı, milletvekili olarak 4 dönem parlamentoda bulundu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesini bitiren Şener, Gazi Üniversitesinde doktora yaptı.

AKP'nin kurucuları arasında yer alan Şener, partisi ile yaşadığı görüş ayrılıkları sonrası 2007 seçimlerinde aday olmadı. 25 Mayıs 2009'da ise Türkiye Partisini kurarak Genel Başkanlık görevini üstlendi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde yasa gereği partisinden istifa etti ve Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu, ancak seçilemedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler