Gündem

Ana Sayfa Haberler Gündem ABD askerlerinden skandal fotoğraf!

ABD askerlerinden skandal fotoğraf!

ABD askerlerinden skandal fotoğraf!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Gündem Yorumlar : 0 Okunma : 2642 Beğen : 0

Los Angeles Times'ın yayımladığı fotoğraflarda, ABD'li askerler, intihar bombacısı olduğu belirtilen Afgan militanların cesetleriyle poz verirken görülüyor.

Pentagon'un "tüm ricalarına" rağmen yayımlanan fotoğrafların 2010 yılında çekildiği ifade edildi.

Ard arda yanlışlar

Bu fotoğraflar ABD-Afganistan ilişkilerinde hassas bir dönemde ortaya çıktı.

Mart ayında bir Amerikan askeri tammüden 17 Afganı öldürmekten suçlu bulunmuştu.

Astsubay çavuş Robert Bales, Afganisatn'ın güneyindeki Kandahar bölgesinde dokuz çocuk ile sekiz yetişkini silahla öldürmekten ceza aldı.

Şubat ayında ise Kabil'deki bir NATO üssünde Amerikan askerlerinin Kuran kitaplarını yakması üzerine binlerce Afgan'ın katıldığı protesto gösterileri düzenlenmişti.

ABD üsleri ile diplomatik temsilcilikler civarında düzenlenen bu olaylarda 30 kişi hayatını kaybetmişti.

Bir ay kadar önce de Amerikan piyadelerini ölü Afganların üzerine işerken gösteren video kayıtları ortaya çıkmıştı.

'İnsanlık dışı olay'

Çarşamba günü yaptığı açıklamada Savunma Bakanlığı sözcüsü George Little, "Bakan Panetta iki yıllık bu fotoğraflarda gösterilen eylemleri şiddetle kınıyor" dedi.

Little, bu görüntülerin "bugün Afganistan'da görev yapan ABD birliklerinin büyük çoğunluğunun sahip olduğu profesyonellik değerlerini yansıtmadığını" söyledi.

Bu konuda bir soruşturma başlatıldığını açıklayan Little, "Bu insanlık dışı eylemden sorumlu kişiler hakkında, askeri yargı sistemimizin gerekleri yapılacaktır" dedi.

Los Angelos Times'da yayınlandı

Los Angeles Times gazetesinde yayınlanan fotoğraflar, 82. Hava Tümeni'ne mensup bazı askerleri, Afganistan'ın Zabol bölgesinde intihar bombacısı olduğundan şüphelenilen kişilerin cesetleri ile poz verirken gösteriyor.

Bazı askerlerin cesetlerin yanında sırıttığı, bazılarının da cesetlerden birinin kopmuş bacağı ile poz verdiği görülüyor.

Bu olaydan birkaç ay sonrasına tekabül eden başka birkaç fotoğraf ise aynı tümendeki bazı askerleri, bir cesedin orta parmağını küfür anlamına gelecek şekilde tutup kaldırmışken görüntülüyor.

Los Angelos Times yetkilileri, Amerikan askerleri arasında "disiplindeki ve liderlikteki kırılmanın güvenliği tehdit eder hale geldiğine dikkat çekmek amacıyla" bir Amerikan askeri tarafından kendilerine ulaştırıldığını belirtti.

ekran-resmi-2012-04-18,-4.10.07-pm.png



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler