Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Yeni kimliklerde din hanesi 'çip'te gizlenecek

Yeni kimliklerde din hanesi 'çip'te gizlenecek

Yeni kimliklerde din hanesi 'çip'te gizlenecek
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3055 Beğen : 0

Nüfus cüzdanlarının yerini alacak çipli kimlik kartları, pilot uygulamaya sayılı günler kala görücüye çıktı. Yeni kimliklerde dikkat çeken bir ayrıntı ise, kartlar 'din' hanesinin isteğe bağlı olması ve kimlik üzerinde görünmemesi. Din hanesi talep edilmesi halinde çipin içine yerleştirilecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre, İçişleri Bakanlığı'nın TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki 2016 yılı bütçesi görüşmelerinde yeni kimlik kartları da gündeme geldi. HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, "Yeni kimliklerde din bilgisi yer alıyor. Çipte din hanesini taşımakta ne gibi fayda görüyorsunuz?" diye sordu. İçişleri Bakanı Efkan Ala, bu soruya cevap olarak, nüfus cüzdanlarında kartın üzerinde yer alan din hanesinin, yeni teknolojik kimlik kartlarında 'çip'te yer alacağını kaydetti. Bakan Ala, din hanesini 'çip'e yazdırmanın da isteğe bağlı olacağını belirtti.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 2010'da verdiği kararda kimlik kartlarında din ibaresinin yer almasını insan hakları ihlali olarak değerlendirmişti. AİHM, kimlik kartlarında “din” hanesinin bulunmasının başlı başına insan hakları ihlali olduğuna ve devletin bu konuda tarafsız olması gerektiğine hükmetmişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler