Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Sahte 'peygamber'in evinde çok miktarda para ele geçirildi

Sahte 'peygamber'in evinde çok miktarda para ele geçirildi

Sahte 'peygamber'in evinde çok miktarda para ele geçirildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1119 Beğen : 0
Kocaeli'de kendisini 'Evliya', 'Mümin' olarak tanıtıp Allah ile direkt görüştüğünü iddia ederek vatandaşlardan sadaka adı altında para, arsa, araba, ziynet eşyası alan ve 'Rafet Efendi' kod adı ile tanınan Ş.Ö. ve çete üyelerinin yakalanması için Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Kocaeli Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekipleri, olayla ilgili inceleme başlattı. Vatandaşların dini duygularını istismar ederek dolandıran şahısların, çok miktarda ev, arsa, araç, para topladıkları tespit edilen Ş.Ö. ve çete üyelerinin yakalanması için operasyon düzenledi.

Gerçekleştirilen operasyonda çete lideri Ş.Ö. ve R.M., Y.D., Y.S., E.Ş., A.Y., E.Ş., T.B.S., Y.Y., S.S., M.Y., M.Ö., B.Ş., M.G. ve B.Ş. olmak üzere toplam 15 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların evlerinde yapılan aramalarda çok miktarda para ve doküman ele geçirildi. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'ne getirilen şahısların sorgularının devam ettiği öğrenildi.

ZİYARETÇİLERİNDEN YÜZ GÖRÜMLÜĞÜ OLARAK 500 TL ALMIŞ

Şahısların emniyette tamamlanan işlemlerinin ardından Kocaeli Adliyesi'ne sevk edileceği öğrenilirken, Ş.Ö. isimli şahısın kendisi ile görüşmek isteyen mağdurlardan 'yüz görümü' adı altında 500 TL para aldığı ve vatandaşlara ev, araba, yazlık ve ziynet eşyaları gibi mallarını da karşılığında cennet vaat ettiği iddia edildi. Ayrıca Ş.Ö.'nün cennet vaat ettiği mağdurlara namaz kılmalarına gerek olmadığını söylediği öğrenildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şahıslardan 6'sı yapılan işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. Çete lideri Ş.Ö.'nün de arasında olduğu 9 şüpheli ise sabah saatlerinde Kocaeli Adliyesi'ne sevk edildi. Adliyeye getirilen Ş.Ö., basın mensuplarının sorularını ise yanıtsız bıraktı.


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler