Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Moskova’da ‘Dünya Dinleri Parkı’ açılacak

Moskova’da ‘Dünya Dinleri Parkı’ açılacak

Moskova’da ‘Dünya Dinleri Parkı’ açılacak
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3559 Beğen : 0

Rusya çok dinli bir ülke: Hıristiyanlık, İslamiyet, Yahudilik, Budizm… Ve Rusya’da bir ilk olacak Dünya Dinleri Parkı Moskova’da inşa edilecek. Resmi adının “Ulusal Birlik ve Uzlaşma Parkı” olacağı bu yerde dünya dinlerinin tapınakları kurulacak.

Parkın genel sahasının 250 hektar olması planlanıyor. Bununla birlikte park, benzeri parkların dünyada en büyüğü olacak. Merkezinde “Halkların Evi” yerleştirilecek. Mimarlarının fikrine göre, bina tahıl tanesini andıracak. Binadan “hayat ağacını” simgeleyen kule yetişecek. Kule, yeni hayatı simgeleyecek. Parktaki iki yanının ağaçlarla kaplı yolların ilki olan “Dünya sokağı” boyunca Ortodoks kilisesi, Müslüman cami, Budist tapınağı ve Yahudi sinagogu inşa edilecek.

Tapınakların yanı sıra Dünya Dinleri Parkında başka birçok ilginç tesiste olacak: Dinlerin tarih müzesi ve kütüphane gibi. “Rusya Halkları Evinde” ülkede yaşayan başka milletler hakkında da bilgi edinmek olası. “Uzay” kompleksinde Mars’a sanal bir gezi yapmak ve burada gezinmek mümkün. Ayrıca Park’ta “Direy” ve “Bitey” adlı interaktif 3D-kompleksleri ile başka çeşit tesislerin inşa edilmesi planlanıyor. Tesislerin tümüne yeni donatım sağlanacak.

“Ulusal Birlik Parkı” projesinin tasarımcıları, parkın hem çocuklar, hem gençler, hem de yaşlılar için ilgi çekici olması planlanıyor.

“Ulusal Birlik ve Uzlaşma Parkını” kurma idesi, Rusya Dinarası Konseyi’ne başı çalışıyor. Toplumsal kuruluşun amacı, ülke topraklarında değişik din temsilcilerinin barış içinde bir arada yaşamalarını sağlamak…



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler