Genel Dini Haberler

Kilisede ezan okunmasına tepki !

Kilisede ezan okunmasına tepki !
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2825 Beğen : 0

Komponist Karl Jenkins, dinler arası hoşgörü ve diyalogu pekiştirmek amacıyla 2000 yılında kolları sıvayarak, İslam, Hristiyanlık, Musevilik ve Budizm dinlerini bir aradaanlatan bir oratoryo hazırladı. "Silahlı Adam-Barış Ayini" isimli oratoryada bir müezin de ezan okuyor.

Oratoryo 2000 yılından bu yana başta ABD ve Avrupa olmak üzere 1500 defa seslendirildi. Şimdiye kadar düzenlenen gösterilerde ezanın kiliselerde okunması zaman zaman tartışılsa da, büyük bir sorun oluşturmamıştı.

Alman Die Welt gazetesinde yer alan habere göre, Almanya'nın Konstanz kentindeki Sankt-Gebhards Kilisesi'nde 17 Kasım'da yapılacak seslendirme, "kilisede ezan istemiyoruz" eylemine dönüştü.

Konstanz kentindeki Katolik cemaatin, kilisede ezan okunmasından rahatsızlık duyduğu gerekçesiyle, oratoryonun kısa bir versiyonunun çalınmasına karar verildi. Kısa versiyonda sadece 2 dakika süren ezan çıkarılmıştı. Bu durum 120 kişilik koroda tepkilere neden oldu. Korodaki bazı müzisyenler, "ezan"sız oratoryumda yer almayacaklarını açıkladı.

Oratoryo yönetimi ve Konstanz kentindeki Sankt-Gebhards Kilisesi ise krizi aşmak için bir çözüm yolu arıyor.

"Silahlı Adam-Barış Ayini" oratoryosunun mali işlerden sorumlu başkanı Wolfgang Müller-Fehrenbach, "Biz, Sankt-Gebhards cemaatinin misafirleriyiz. Onların koyduğu kurallara saygı duymalıyız" açıklamasıyla "ezan"sız seslendirmeye yeşil ışık yaktı.

Ancak 17 Kasım'da Sankt-Gebhards Kilisesi'deki oratoryoda ezanın yer alıp yer almayacağı henüz belirsizliğini koruyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler