Genel Dini Haberler

Katliam davası zamana yeniliyor

Katliam davası zamana yeniliyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3186 Beğen : 0

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Madımak Oteli'nde 33 aydının yakılmasına ilişkin davanın 5 sanık yönünden zaman aşımı, 2 sanık yönünden ise ölmeleri nedeniyle düşürülmesine ilişkin hükümlerinin onanmasını istedi.

Müdahil avukatların temyiz talepleri üzerine Yargıtay 9. Ceza Dairesi'ne gönderilen tebliğnamede, ''hükmün niteliğine göre koşulları bulunmadığı'' gerekçesiyle, bazı müdahil avukatların duruşmalı inceleme isteminin reddi talep edildi.

Tebliğnamede, dosya kapsamına göre, iddiaya konu eylemlerin siyasal, felsefi, ırki veya dini saiklerle, toplumun bir kesimine karşı bir plan doğrultusunda ve sistemli olarak işlenmediği ifade edilerek, sanıklar Şevket Erdoğan, Hakan Karaca, Necmi Karaömeroğlu, Köksal Koçak ve İhsan Çakmak'a ait atılı eylemlerin suç tarihinde yürürlükte olan 765 sayılı TCK'nın 146/3, karar tarihinde yürürlükte bulunan 5237 sayılı TCK'nın 309/1. maddesi kapsamında kaldığı belirtildi.

Tebliğnamede şu değerlendirmelere yer verildi:
''Mahkemece eylemin insanlık suçu kapsamında değil, terör suçu kapsamında değerlendirilmesi doğru bulunmakla, bu konuya ilişkin katılanlar vekillerinin talepleri yerinde görülmemiştir.
Sanıklar Şevket Erdoğan, Hakan Karaca, Necmi Karaömeroğlu, Köksal Koçak ve İhsan Çakmak'ın üzerlerine atılı anayasayı ihlal suçu için 765 sayılı TCK'nın 146/3. maddesinde öngörülen cezanın süresi itibarıyla, aynı kanunun 102/3 ve 104/2. maddelerinde belirlenen zaman aşımının suç ve karar tarihleri arasında gerçekleştiği anlaşılmakla, zaman aşımı nedeniyle bu sanıklar hakkındaki kamu davalarının ortadan kaldırılması; sanıklar Cafer Erçakmak ve Yılmaz Bağ'ın kovuşturma sırasında ölmeleri nedeniyle haklarındaki davaların 5237 sayılı TCK'nın 64/1. maddesi delaletiyle CMK'nın 223/8. maddesi gereğince düşürülmesine ilişkin kararlar usul ve kanuna uygun bulunduğundan, katılanlar vekillerinin yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle hükümlerin onanması talep olunur.''

Tebliğnamede, ''mağdur Serap Kaynar'ın kovuşturma sırasında ölmesi ve hakkında katılma kararı verilmemesine rağmen, gerekçeli karar başlığında 'katılan' sıfatıyla yazılmasının, mahallinde düzeltilebilir maddi hata olarak değerlendirildiği'' de kaydedildi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler