İsrail işgal yönetimi, Kudüs'ü diğer Filistin topraklarından koparmak ve Filistin halkının Mescidi Aksa’ya gelmesini engellemek için inşa ettiği ırkçı ayrım duvarının bir bölümünü daha tamamlayarak Kudüs’ü doğu ve kuzey kesimden tamamen ayırdığını duyurdu.
Kudüs’ün kuzey doğusunda bulunan Anata askeri geçiş noktasında nöbet tutan işgal askerlerinin kontrol noktasından geçen Filistinlilere bugünden sonra geçişlere kapalı olacağını söylemeleri dikkat çekti.
İşgal yönetiminin bölgedeki ırkçı ayrım duvarını tamamlamasıyla, Kudüs’ü doğu ve kuzey kesiminden tamamıyla koparıldı. Duvarın yapılmasıyla Şu’fat Mülteci Kampı, Anata, Re’s Hamis, Re’s Şahade, Er-Ram, Ed-Dahiye, Kefar Akab ve Semiramis gibi köy, mahalle ve beldeler tamamıyla Kudüs’ten koparılmış oldu.
Kudüs’ten koparılan bölgelerde yaşayan insan sayısı 70-100 bin arasında. Daha önce Beytlahim ile Kudüs arasında duvar inşa eden işgal yönetimi şu anda ise batı kesiminde duvar örüyor.(Filistin Enformasyon Merkezi)
Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org
Dunyadinleri.Com Yöneticisi
Yorumlar : 0
Müslüman çocuklara zorla takdisYorumlar : 0
Katliam davası zamana yeniliyorYorumlar : 0
ABD 'muhafazakârlığı' aşıyor mu?Yorumlar : 0
Nasrallah Arap ülkelerine çok sert çıktıYorumlar : 0
'Yeni tanrıyı arıyorum'Yorumlar : 0
Rahip samuray kılıcıyla saldırdı: 3 ölüYorumlar : 0
Cenevre'de tepki çeken laiklik yasası kabul edildiYorumlar : 0
Din dersleri askeri liselerde