Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler 'İnançlı kişiler daha solcu oluyor'

'İnançlı kişiler daha solcu oluyor'

'İnançlı kişiler daha solcu oluyor'
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 3216 Beğen : 0

Observer'in gazetesinin haberine göre, kuruluşun ‘İnançlı Vatandaşlar’ başlıklı raporuna göre, dindar kişiler daha politik, yardımsever ve mahallelerinde aktif oluyor. Raporun yazarlarından Jonathan Birdwell, ‘solcu’ çıkışlarıyla tanınan Britanya’daki Canterbury Başpiskoposu Rowan Williams’ın, ilerici insanlar için ateist biliamadamı Richard Dawkins’ten daha uygun bir ‘müttefik’ olabileceğini söyledi.


Rapora göre solcu olduğunu söyleyen inançlı kişilerin oranı yüzde 55, sağcı olanların oranı ise yüzde 40. Eşitliğe özgürlükten daha fazla önem veren inançlı kişilerin oranı, inançsız olanlara göre daha fazla. Dini kurumlara üye kişiler siyasetle daha fazla ilgili, kampanyalara imza veriyor ya da gösterilere katılıyor. ‘Ateistler için Din’ kitabının yazarı filozof Alain de Botton’a göre, dinler genelde günümüzün serbest piyasa ekonomisine pek sıcak bakmayan inançlı kişiler için ilerici bir içeriğe sahip. Dinlerin diğerleri için yaşama ve herkesin mutluluğu ilkesi üzerine kurulu olduğunu söyleyen Botton, “Dinler modern tüketime yönelik modern kapitalizm felsefesinin karşısında” dedi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler