Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler İnanç Özgürlüğüne Yönelik Saldırılar Son 5 Yılda Arttı

İnanç Özgürlüğüne Yönelik Saldırılar Son 5 Yılda Arttı

İnanç Özgürlüğüne Yönelik Saldırılar Son 5 Yılda Arttı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 1531 Beğen : 0

Muhafazakâr bir yasal grup olan Liberty Enstitüsü, yıllık haberinde “İnkâr edilemez: Amerika’da Din’e Düşmanlık Anketi” adıyla geçen yıl dini özgürlüklere yapılan saldırılarda yüzde 15’lik bir artış olduğunu belirtmişti. Yapılan haberde, “Bu yayında, bu haberde belgelenen olay sayısı geçen yıl yüzde 15’in üzerinde artmış ve şu anda 1400’den fazla dinsel özgürlük vakası içermektedir” şeklinde ifade edildi.

Enstitü, 2011 yılında dini özgürlüklere yönelik 600 saldırı vakası olduğunu da yayınlanan bildiriye ekledi.

Liberty CEO’su ve Baş Danışmanı Kelly Shackelford, ” Okul, askeri, kamuya açık alan gibi maalesef toplumun sadece belli bir alanında değil, genelinde var. Topladığımız şey sadece haber olarak yayınlanmış olanlar. Bu olayların sadece görünen kısmı, çünkü yayınlanmış olanlar gerçekten yaşananların sadece bir kısmı “dedi.

Yapılan inanç özgürlüğü raporundan önce, bu yılın başlarında Aile Araştırma Konseyi, dinsel özgürlük ihlallerinde yüzde 76’lık bir artış olduğunu belirten bir rapor yayınlamıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler