Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler İki Müslüman Öldürüldü, Kasaba Ateşe Verildi

İki Müslüman Öldürüldü, Kasaba Ateşe Verildi

İki Müslüman Öldürüldü, Kasaba Ateşe Verildi
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2400 Beğen : 0

Orta Afrika Cumhuriyeti'nin doğusundaki Liwa kasabasının ateşe verildiği bildirildi. Çoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Seleka'nın sözcülerinden İbrahim Ahmedinejad, ülkenin doğusundaki Bambari kenti yakınında bulunan Liwa kasabasının önceki gün iki Müslümanın öldürülmesinden sonra dün ateşe verildiğini belirtti.

Ahmedinejad, Hristiyan çoğunluklu Anti-balaka grubu üyelerinin önceki gün 11 çocuk annesi 65 yaşındaki bir kadın ile 25 yaşındaki bir hayvan yetiştiricisini bilinmeyen bir sebeple öldürdüğünü söyledi.

Bambari Piskoposu Edouard Mathos da Müslümanları hedef alan saldırılara karşılık olarak Seleka üyelerinin Liwa kasabasının tümünü ateşe verdiğini, korku içindeki halkın ormana sığındığını kaydetti.

Mathos, Afrika ülkeleri öncülüğündeki barış gücü birliği (MISCA) ve Fransız askerlerinin Liwa'ya gelerek durumu konrtol altına almaya çalıştığını ifade etti.

Kasabanın yakılması sırasında can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler