Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Her üç Almandan ikisi ahirete inanmıyor

Her üç Almandan ikisi ahirete inanmıyor

Her üç Almandan ikisi ahirete inanmıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2852 Beğen : 0


Almanya'da yapılan bir istatistik araştırmaya göre her üç Almandan biri, öldükten sonra tekrar dirileceğine inanıyor. Bild gazetesinin 'INSA-Meinungstrend' isimli kuruma yaptırdığı ankette, kendisine soru yöneltilenlerden yüzde 36'sı ölümle herşeyin sona ermeyeceğini söyledi. Yüzde 28'lik kısmı buna karşı olduklarını belirtirken, yani ölümle herşeyin bittiğine inandıklarını söylerken, yüzde 22'si ise bir insanın ölümünden sonra sadece ondan kalan hatıralarının ve hayatta kalan çocuklarının yaşamaya devam edeceğinden kesin olarak emin olduğunu ifade etti.

Alman Katolik Hristiyanlardan öldükten sonra tekrar dirilişe inananların sayısının Evangelistlere göre daha fazla olduğu tesbit edildi. Ankete göre Katoliklerin yüzde 49'u, Protestan Kilise'ye bağlı olanların ise yüzde 39'u ahirete inanıyor. Ancak Evangelist olup bağımsız olan kilise üyelerinden yüzde 59'u öldükten sonra tekrar dirileceklerine inanıyorlar.

Ankette ortaya çıkan ilginç sonuçlardan biri de partilere göre ortaya çıkan durum. Hristiyan Demokrar Parti CDU ile Hristiyan Sosyal Demokrat Parti CSU'ya bağlı olanlar arasında ahirete inananların sayısının Yeşiller ve Korsanlar Partisi bağlılarından daha az olduğu tesbit edildi.

Yeşilleri seçenlerin yüzde 40'ı, Korsanları seçenlerin de yüzde 39'u öldükten sonra tekrar dirilerek ikinci bir hayat yaşayacağına inanıyor. Bu oran Hristiyan partilerde ise sadece yüzde 35.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler