Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Dinler Arası Diyalog Sofrası Antakya'da kuruldu

Dinler Arası Diyalog Sofrası Antakya'da kuruldu

Dinler Arası Diyalog Sofrası Antakya'da kuruldu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 2 Okunma : 4339 Beğen : 0
ANTAKYA Kültürler Arası Diyalog Derneği'nin (AKADİM), öncülük ettiği kültürler arası diyalog sofrasına iştirak eden Musevi, Hristiyan, Müslüman din adamları, birlik ve beraberliğin ilelebed devam etmesi temennisinde bulundular. Kurban Bayramı münasebetiyle kurulan sofrada, kanaat önderleri birlik ve beraberlik mesajları verdi.
Antakya Kültürler Arası Diyalog Derneği'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen diyalog yemeğinde konuşan AKADİM Başkanı İsa Aydın, Kurban Bayramı'nın anlamına dikkat çekerek, bayramın paylaşmanın, yakınlaşmanın bayramı olduğuna dikkat çekti. AKADİM Başkanı Aydın, şöyle konuştu: "Kurban Bayramı, insanın sadece kendisi için bir bayram değil, paylaşma bayramıdır. Var olan, olmayana vermeli. Bir kısmını eş dost, unutulmuş akrabalar ve dostlarla beraber paylaşmalı. Ortak kurban kavurması paylaşımı soframıza ANTAKYA Kültürler Arası Diyalog Derneği olarak diyalog yemeğimize geldiğiniz için hepinize hoş geldiniz diyorum. Birlik ve beraberliğimizin ilelebet kardeşçe devam etmesi için bu tabloya verdiğiniz desteklerinizden dolayı şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Din adamlarının, son derece kardeşçe birlik ve beraberliğe vurgu yaptığı yemekte, Kurban Bayramı münasebetiyle diğer dinlere mensup din adamları Müslümanların bayramını kutlayarak, iyi dileklerini ifade ettiler.
Antakya Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Şaul Cenudioğlu: "Bayramlar, her şeyden önce kardeşliği ve beraberliği sergiler. Bugün burada değişik dinlere mensup kardeşlerimizle birlikte bir arada bulunmaktan aynı sofrayı paylaşmaktan, aynı yemeğe kaşık sallamaktan mutluyum. Her şeyden önce bu birlik ve beraberliğin Antakyamızda var olan kardeşliğin idamesi ve devamı için bir ön adımdır. Güzelliklerin devamı için Tanrıya şükrederek mevcut barışın asırlarca devam etmesini Cenab-ı Allah'tan temenni ederim."
Antakya Protestan Kilisesi Ruhani Lideri Yakup Chang: "Bayramınız kutlu olsun diliyorum. ve İncil'de böyle yazıyor. 'Tanrıyı seveceksiniz. Komşularınızı da kendiniz gibi seveceksiniz'. İslam dinine inananlar Kurban'da gerçekten bunu gerçekleştiriyor. Benim bildiğim kadarıyla fakirlerle komşularınızla kurban etini paylaşıyorsunuz."
Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Jan Delluller: "Öncelikle Kurban Bayramı'nın İslam alemine hayırlara vesile olmasını dileyerek başlamak istiyorum. Bayramlar sevgiyi kardeşliği dayanışmayı ve muhabbeti bir arada yaşatan bir gündür. Barışı simge olarak almış olan bir kent burası. Her zaman böyle olacaktır. Bu sofra her daim böyle olacaktır."
Ortodoks Cemaati Vakfı eski Başkanı Josef Naseh: "Sevgilerin yumak haline dönüştüğü, huzurun bir sabah yeli gibi estiği gibi bir dünyada yaşamak istiyorum. Bunu, bütün inanç kurumlarıyla birlikte gerçekleştirmek istiyorum."
Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Dogum: "Kurban Bayramı'nın şehrimizdeki, ülkemizdeki ve tüm dünyadaki Müslümanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Şahsım ve cemaatim adına tekrar hayırlı bayramlar diliyor, nice nice muhabbet sofralarında buluşmak üzere."
Diyalog sofrasına, din adamlarının yanı sıra eğitim ve iş dünyasından şehrin önde gelen isimleri de katıldı. Din adamlarının verdiği güzel mesajların kendilerini çok sevindirdiğini, içtenlikle katıldıklarını ifade eden katılımcılar, duygularını ifade ettiler.
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Abdulkadir Teksöz: "Bütün dünyadaki Müslüman ve İslam aleminin Kurban Bayramı'nı kutluyorum. Kurban Bayramı'nın, dünyadaki bütün insanlara birlik beraberlik, sevgi, dostluklara vesile olmasını temenni ediyorum. Bütün dünyaya bu bayramın barış getirmesini diliyorum."
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak: "Kurban Bayramı'nın tüm dünya alemine barış, huzura vesile olmasını temenni ediyorum. ve özellikle son zamanlarda İslam aleminin muhtaç olduğu barışa huzura her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Bu vesile tüm İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bizi buraya davet ettiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sağ olun, var olun sofranız daim olsun."
Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ) Rektörü Prof. Hüsnü Salih Güder: "Bayramlar milletimiz için müstesna zaman dilimleridir. Bu zaman dilimlerinde tasada ve kıvançta bir olmanın önemli bir örneğini, millet olarak hep beraber birlikte sergilemekteyiz. Bugün burada ANTAKYA Kültürler Arası Diyalog Derneği tarafından düzenlenmiş olan dostluk ve kardeşlik yemeğinde de bu masada bulunmak bizler için büyük bir onur. Her yönüyle gelişmekte ve güzelleşmekte olan ülkemizin ve özelde de Hatayımızın gerek Türkiye ve dünyaya önemli bir barış modeli olması adına yürütülen değerli çalışmalara, tüm toplum temsilcilerinin bir arada harmoni içerisinde verdikleri güzel mesajlara toplum olarak her zaman ihtiyacımız var. Bu ihtiyaç kapsamında emeği geçen çalışmalara katkıda bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum."


Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • GREAT ILLUMINATI99 ORDER

    GREAT ILLUMINATI99 ORDER

    dünyada birleşik devlet ve herkese yanmaz büyük sipariş selamlar, bu kurtarabilirsiniz nerede Illuminate kardeşliği katılım için açık bir fırsattır seninKayıp rüyalar ve ayrıca herhangi bir kan kurbanı olmadan zenginlik ve mutluluğun ışığını görebileceğiniz yerler. Ayrıca, yeni üyelerimize, kardeşliğe katılmaları ve aynı zamanda da tercih ettikleri bir hayat için bu fırsatla birlikte, yatırımları ile tercih ettikleri bir yer ve evlerine katılmaları için 550.000 ABD Doları ödüyoruz.ILLUMINATE KATILAN YENİ ÜYELERE VERİLEN FAYDALAR.1. 550.000 USD USD nakit ödül.2. 150.000 USD USD değerinde yeni bir Şık Rüya ARABA3. Seçtiğiniz ülkede bir rüya evi satın aldı.Dünyadaki en iyi 5 ile randevu ayı.Liderler ve dünyanın en önemli 5 ünlüleri.NOT; Hindistan, Türkiye, Afrika, Amerika Birleşik Devletleri, Malezya, dünyanın herhangi bir yerinden katılabileceğiniz bu İlluminati kardeşliğiDubai, Kuveyt, İngiltere, Avusturya, Almanya, Avrupa. Asya, Avustralya, vb.Selamlar TEMPLE ILLUMINATE AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler