Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Dini cemaat temsilcileri ‘Kardeşlik Sofrası’nda buluştu

Dini cemaat temsilcileri ‘Kardeşlik Sofrası’nda buluştu

Dini cemaat temsilcileri ‘Kardeşlik Sofrası’nda buluştu
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 10208 Beğen : 0

Beyoğlu Belediyesi’nin Taksim Meydanı’nda ‘Kardeşlik Sofrası’ adı altında düzenlediği iftar yemeğine yaklaşık 3 bin kişi katıldı

Yemekte, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Musevileri Hahambaşı’sı İsak Haleva, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul Metropoliti Yusuf Çetin ve Ermeni Patrikhanesi Dinler arası İlişkiler Sorumlusu Episkopos Sahak Maşalyan’ın yanı sıra birçok iş adamı, medya, sanat ve spor camiasından tanınmış isimler yer aldı.

İftara ev sahipliği yapan Ahmet Misbah Demircan duygularını şöyle dile getirdi:

“Kardeşliğin en iyi bölüşüldüğü nokta, sofradır. Bu gelenek yüzlerce yıldır bu topraklarda var. Beyoğlu sınırları dar bir ilçe olabilir ama anlam itibariyle bütün dünyayı kuşatacak kadar geniş. Biz Beyoğlu’nu tanımlarken, bütün farklı insanların huzur içinde yaşadığı bir yer olarak tarif ediyoruz. İçinde bulunduğumuz alan da Taksim. Suların taksim olduğu bir yer ama burada kardeşlik de taksim oluyor. Bugün en güzel sembolik günlerinden birini daha yaşıyor. Davetliler Beyoğlu’ndaki muhtelif vatandaşlar. Yaklaşık 3 bin kişi iftar soframızda bir geleneği devam ettiriyoruz.”



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler