Genel Dini Haberler

Din dersleri askeri liselerde

Din dersleri askeri liselerde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2984 Beğen : 0

Genelkurmay Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), askeri liseler ve silahlı kuvvetler bando astsubay hazırlama okulları müfredatına Kuranıkerim, Hz. Peygamber’in hayatı ve temel dini bilgiler derslerinin eklenmesi konusunda anlaşmaya vardı. Askeri liseler de Anadolu liseleri gibi 4+4+4 sisteminin yürürlüğe girmesi ile düzenlenen seçmeli derslerin tamamını alabilecek. TTK’nin 5 Ekim tarihli kararı ile Kuleli ve Maltepe Askeri Lisesi öğrencileri haftada 4, Deniz Lisesi öğrencileri haftada 5, Işıklar Askeri Hava Lisesi öğrencileri ise haftada 3 saat seçmeli ders alabilecek. Böylece askeri lise öğrencilerinin haftalık toplam ders saati 40’a çıkmış olacak.

Askeri lise müfredatının 8 yıllık kesintisiz eğitime son veren 4+4+4 sistemine uyarlanmasına karşın, Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinin “TSK eğitim-öğretim kurumları ile Türk milli eğitim sisteminin ilişkisi” bölümünden “Türk milli eğitim sisteminde, temel eğitim sekiz yıldır ve zorunludur” ifadesinin çıkarılmamış olması dikkat çekti.

Azınlıklara temel dini bilgiler

Öte yandan TTK’nin 11 ve 12 Ekim tarihli kararıyla azınlık okulları müfredatı da yeni sisteme uyarladı. Özel Ermeni, Rum ve Musevi ilk ve ortaokulları haftalık ders saati çizelgelerine seçmeli din derslerinden sadece temel dini bilgiler dersi eklendi. Ancak MEB, sadece İslam dinine ait bilgilerin yer aldığı temel dini bilgiler dersinin öğretim programını okulların açılmasına iki gün kala açıklamış, Musevilik ve Hıristiyanlık’a ilişkin müfredat ve ders kitabı hazırlamamıştı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler