Genel Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Genel Dini Haberler Din ayrımcılığının bedeli 5 milyon dolar!

Din ayrımcılığının bedeli 5 milyon dolar!

Din ayrımcılığının bedeli 5 milyon dolar!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2810 Beğen : 0

El Arabiya'nın haberine göre mahkeme, şirketin "düşmanca çalışma ortamı" yarattığına hükmederek, Müslümanlığı kabul eden 41 yaşındaki Kansaslı Susann Bashir'e 5 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Jackson Bölge Mahkemesi, teknisyen olarak işe başladıktan 6 yıl sonra, 2005'te Müslümanlığı kabul etmesinin ardından kendisine ayrımcılık yapılmaya başladığı için AT&T'nin Southwestern Bell birimine karşı dava açan Bashir'i haklı buldu.

Şirketi dava ettikten sonra, 2010 yılında işten de atılan Bashir'in avukatı, başını örtmeye başladıktan sonra amirlerinin ve çalışma arkadaşlarının müvekkiline "terörist" gibi isimler taktığını, cehenneme gideceğini söylediklerini, başörtüsü yüzünden hakaret ettiklerini, hatta başörtüsünü çıkarmak isteyen birinin fiziksel saldırısına bile uğradığını belirtti.

AT&T sözcüsü Marty Richter ise kararı temyiz edeceklerini söyledi.

Sözcü, şirketin mükemmel yazılı politikaları bulunduğunu, bu politikaların izlenmesi halinde böyle durumların olmayacağını ifade etti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler