Genel Dini Haberler

Alevi aileye sosyal tecrit!

Alevi aileye sosyal tecrit!
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Genel Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2832 Beğen : 0

CHP milletvekili Hüseyin Aygün , Ramazan ayında davul çalma tartışması ile başlayan ve kısa sürede Alevi aileyi linç etme noktasına gelen olaylarla ilglii olarak aradan geçen bir ayın ardından Malatya 'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nin nabzını tuttu.

'ÇARŞIYA İNEMİYORLAR'
İzlenimlerini Twitter üzerinden paylaşan Aygün, "Kaymakam ve jandarma, 'milletvekillerine ve basına niçin haber verdiniz?' diyerek aileyi suçlamayı sürdürüyor. Aileye iki bakkal ve bir petrol istasyonu satış yapmayı reddediyor, bir kahvehane sahibi aileye 'burada gelip çay içmeyin' demiş. Bir Alevi yaşlısı yanında konuşan 3-4 kişinin, 'o aileden birini öldüreceğiz' dediklerini duymuş. Plakası bizde bir araç evin önünde dolaşıp aileyi tahrik etmeye çalışıyor, aile şu anda Doğanşehir, Adıyaman 'dan veya Sürgü'deki Alevi esnaftan alışveriş yapıyor" diye kaydetti. Aygün, aile fertlerinin olayın ardından geçen bir aylık süreye rağmen halen, zorunlu haller hariç, Sürgü merkeze veya çarşıya inemediğini ifade etti.

'NEFRET SUÇU VE CANA KAST EYLEMİ'
Malatya 'nın Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Sürgü Beldesi'nde, Ramazan ayında sahur vakti evinin önünde davul çalınmasına tepki gösteren Alevi ailenin evi taşlanıp camları kırılmış, evin yanındaki ahır ise yakılmıştı. Olayların büyümesi üzerine bölgeye gelen ve havaya uyarı ateşi açan jandarma, saldırgan grubu güçlükle dağıtmıştı. CHP milletvekilleri Veli Ağbaba, Müslim Sarı, Kazım Kurt ve Hüseyin Aygün , olayın ardından Alevi ailenin saldırıya uğramasıyla ilgili hazırladıkları raporda, "olayın bir nefret suçu ve cana kast etme eylemi" olduğunu vurgulamış ve sorumluların cezalandırılmasını istemişti.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler