Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Serçeşme Cemevi açıldı

Serçeşme Cemevi açıldı

Serçeşme Cemevi açıldı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2731 Beğen : 0

Alevi inancında on iki imamın başı olarak kabul edilen İmam Hüseyin’i temsilen 'Serçeşme' ismi verilen cemevi, muhteşem dizaynı ile büyük beğeni topladı.

Ankara Yenimahalle Belediyesi, Alevi inancına uygun olarak planlanan Serçeşme Cemevi, çocuklar için gündüz bakım evi ve gençlik merkezinin bir çatı altında toplandığı Batıkent Kültür Merkezi’ni törenle açtı.

Açılışa; Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Hünkar Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Dergah Postnişini Veliyettin Ulusoy, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Kemal Bülbül, Hacı Bektaş Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, CHP milletvekilleri Levent Gök, Sinan Aygün, Malik Ejder Özdemir, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, CHP Ankara il ve ilçe yönetimi, Ankara Kulübü Başkanı Metin Özarslan ve çeşitli ocaklardan gelen dedeler katıldı.

"GURUR YAŞIYORUM"

Açılıştan önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yaşar, Batıkent’e, Alevi yurttaşların çoğunlukta olduğu bu bölgede, ibadetlerini rahatça yerine getirebilmeleri için cemevi sözü verdiklerini ifade ederek, "Bürokratik engelleri ve çeşitli engelleri aşarak bugün Serçeşme Cemevi, gündüz bakım evi ve gençlik kültür merkezini hizmete açıyoruz. Laik bir cumhuriyette, devlet inançlara eşit davranmak zorundadır. İsteyenin camide, isteyenin cemevinde, isteyenin kilisede, isteyenin havrada inancını yerine getirmesinde belediyeler, yerel yönetimler eşit olmak zorundadır. Yenimahalle’de bunu gerçekleştirmenin onurunu yaşıyoruz.” diye konuştu.

Yaşar’ın ardından konuşan Hünkar Hacı Bektaşi Veli Vakfı Başkanı Dergah Postnişini Veliyettin Hürrem Ulusoy da “Uzun yıllardan sonra ilk kez bir resmi kurum bizlere, Hünkar Hacı Bektaşı Veli Vakfı’na böyle güzel bir merkezin kullanım hakkını veriyor. Umarım güzel bir başlangıç ve örnek olur.” dedi.

Konuşmalarının ardından Yaşar, Serçeşme Cemevi’ni dedeler ile birlikte açtı. Konuklara cemevini gezdiren ve bilgi veren Yaşar, cemevinin temsili anahtarını da Postnişini Ulusoy’a verdi. Cem Salonu’nu gezen misafirler, Yaşar’ı, özenli ve Alevi inancına uygun projelendirilen cemevi için tebrik ettiler. Yaşar, cemevinin ardından Şehit Yüzbaşı İlker Aydın Kreşi’ni, şehidin kardeşi Soner Aydın ile birlikte hizmete açtı.

USTALAR DEYİŞ SÖYLEDİ

Açılışın ardından Arif Sağ, Tolga Sağ, Canan Başkaya, Dertli Divani, Erdal Erzincan, Gülcihan Koç, Mercan Erzincan ve Talip Şahin bağlamalar eşliğinde deyişler söyledi. Arif Sağ da Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar’a teşekkür ederek, “Sevgili belediye başkanımıza bu hizmetinden dolayı çok teşekkür ederim, çok sağ olsun. Yıllardır mücadelesini verdiğimiz haklarımıza kavuşmaya başladık.” şeklinde konuştu.

BEŞ YILDIZLI CEMEVİ

Batıkent Kültür Merkezi içerisinde bulunan, Alevi inancında on iki imamın başı olarak kabul edilen İmam Hüseyin’i temsilen 'Serçeşme' ismi verilen cemevi, muhteşem dizaynı ile büyük beğeni topladı. Salonu cam kubbeden yapılan ve 300 kişinin biraraya gelebileceği cemevi son teknoloji ışık, ses ve görüntü sistemi ile donatıldı. Son yılların modern mimarisinin kullanıldığı merkezde 300 kişilik yemekhane, bin kişiye lokma hazırlanıp sunulabilecek kapasitede endüstriyel mutfak, alevi dernek ve vakıflarına ayrılmış 12 oda ve kurban kesim yerleri de bulunuyor.

Üçlü bir yapıdan oluşan Batıkent Kültür Merkezi’nde bulanan cemevinin yanı sıra çalışan annelerin çocukları için gündüz bakım evi ve gençlik merkezi de yer alıyor.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler