Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Patrik Bartholomeos’a takdim

Patrik Bartholomeos’a takdim

Patrik Bartholomeos’a takdim
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Haberler Yorumlar : 1 Okunma : 2809 Beğen : 0

Boğaziçi Üniversitesi, Fener Rum Patriği Bartholomeos’a fahri doktora unvanı verecek.

Unvanın verileceği programın davetiyesinde yer alan bir detay ise şok etkisi yaptı. Davetiyede patrik için ’ekümenik’ sıfatı kullanıldı. Radikal’den Serdar Korucu’nun haberine göre, Boğaziçi Üniversitesi, Fener Rum PatriğiBartholomeos’a gelecek hafta fahri doktora unvanı verecek.

Patrik Bartholomeos, Çevre Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü’nün önerisi ile “dünyada ekolojik denge ve biyolojik çeşitliliğin korunması, endüstriyel kirlilik, temiz içme suyu kaynaklarının geniş kitlelere temini ve küresel iklim değişikliği gibi çeşitli çevre konularında öncülük yaptığı girişimler, geniş kitlelere yönelik olarak düzenlediği faaliyetler ile küresel ölçekte etkili olan farklılık yaratan mesajları” dolayısıyla Boğaziçi Üniversitesi tarafından fahri doktoraya layık görüldü. Konuya dair bilgi veren patrikhane yetkilileri, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez Türkiye’deki bir üniversitenin patriğe fahri doktora verdiğini kaydetti.

DAVETİYEDE ŞOK DETAY

Patrik Bartholomeos’a fahri doktora unvanının takdim edileceği törenle ilgili davetiyede Bartholomeos için ‘Ekümenik Patrik’ unvanı kullanılması ise dikkat çekti. Rektör Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu’nun imzasını taşıyan davetiyede “Ekümenik Patrik Bartholomeos I için düzenlenen fahri doktora unvanı takdim törenine katılımızı saygılarımla rica ederim” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE TANIMIYOR

Ancak Türkiye, resmi devlet politikası ile Lozan Barış Anlaşması’nı işaret ederek patriğin 6. yüzyıldan gelen ‘ekümenik’ sıfatını tanımıyor. Nedeni ise bu unvanın patrikhaneyi bir azınlık kilisesi olmaktan çıkarıp evrenselleştirmesi.

Mynet.Com



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorumlar 1

  • vasiyetci

    vasiyetci

    Cim karnında bir noktanın intihalci Profesörleri, Boğaziçi Papaz Robertin mektebi değilmi? Fener’de Patrikhanemi var? Bilmezsin Aynoroz Papazını, ekümen yazarsın, yetmez birde doktora verirsin, seni doktor, prof yapanın ve T.C. tabelası altına bir de Rektör yapanın, YÖK üyesi sıfatıyla o koltuklarda oturanların vay haline, vay haline. Kursağınızda Kurusun bu ülkenin lokmaları, KİN Kapısında Sizler asılasınız.

    Cevapla

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler