Dini Haberler

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Medreselere Hindu öğrencilerin ilgisi artıyor

Medreselere Hindu öğrencilerin ilgisi artıyor

Medreselere Hindu öğrencilerin ilgisi artıyor
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Dini Haberler Yorumlar : 0 Okunma : 2161 Beğen : 0

Hindistan'da eğitim için geleneksel İslam medreseleri tercih eden Hindu çocukların oranının yüzde 15'i bulduğu bildirildi. İslami medreselerin sadece dini ilimler değil aynı zamanda Matematik, İngilizce, Biyoloji ve Fizik gibi bilim dallarında verdiği başarılı eğitimin bu artışta önemli etkisi olduğuna dikkat çekildi.

Hint ulusal müfredatına 2007 yılında İslam medreseler 'modernize etmek' amacıyla dahil edilirken pek çok Müslüman kararı protesto etmiş. Ancak uygulama medreselerin "imajını" değiştirirken, başarılı mezunların kariyerleri Müslüman olmayanların da okulları tercih etmesinin yolunu açmış.

El Cezire'ye göre, Hindistan'ın Batı Bengal eyaletindeki Orgram kasabasında bulunan Chatuspalli Yüksek Medresesi'ndeki bin 400 öğrencinin yüzde 60'ı, 32 öğretmenin de 11'i Hindu. Bu durumun Hindular ve Müslümanlar arasındaki anlayışı da güçlendirdiği ifade ediliyor.

Medresede eğitim alan Bir Hindu öğrenci "buraya gelmeden önce Müslümanların diğer dinlere karşı önyargılı olduğunu, İslam'ın militan bir din olduğunu ve Müslümanlarla Hindular'ın arkadaş olamayacağını duydum. Ama beş yıldır bu medresede okuduktan sonra insanların İslam ve Müslümanlar hakkında çok yanlış inançlara sahip olduğunu farkettim" diyor.

Medreseler ücret almayan devlet destekli kurumlar oldukları için, özellikle Batı Bengal'in kırsal kesiminde yaşayan yoksul aileler için mükemmel bir alternatif. Üstelik u medreseler ücretsiz okul üniformaları ve yemek de sağlıyor.

Dünya Bülteni



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Yorum Yaz


Yazdığınız yorumların genel ahlak kurallarına uygun olmasına özen gösteriniz. Ayrıca yazdığınız yorumlarda isminiz e postanız eksik yanlış olmamalıdır aski halde yorumlarınız onaylanmaz dikkate alınmaz cevap verilmez.

Haberler