Budizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Budizm Haberleri Tibetliler, BM önünde açlık eyleminde

Tibetliler, BM önünde açlık eyleminde

Tibetliler, BM önünde açlık eyleminde
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Budizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 3634 Beğen : 0

Birleşmiş Milletler'in (BM) New York'taki Genel Merkezi'nin önünde insanlık dramı yaşanıyor. Bugün 11. gününe giren açlık eyleminde Tibetliler, Çin'in bu ülkede uyguladığı baskıya son vermesi için BM'yi göreve çağırıyor.

Uluslararası toplumun dikkatini Tibet'teki Çin baskısına çekebilmek için 11 gündür dünya sorunlarına çözüm amacıyla kurulan BM'nin önünde açlık eylemi yapan 3 Tibet vatandaşı, zaman zaman çevreden geçenlerin dikkatine mazhar oluyor.

Açlık grevini organize eden Tibetli Gençlik Konseyi (TYC), amaçlarının Tibet'te yaşanılan gayri insani duruma dikkat çekebilmek ve Çin'in baskısına karşı uluslararası toplumu harekete geçirmek olduğunu söyledi. Açlık eylemi yapan üç kişinin de eski TYC yöneticisi olduğunu aktaran TYC Başkanı Tsewang Rigzin, 2009 yılından bu zamana kadar Çin'in baskılarına karşı 23 Budist rahibin kendisini ateşe verdiğini ve bunlardan 15 kişinin de yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

Binlerce insanın Tibet'teki gayri insani durumu protesto etmesi sebebiyle hapse atıldığını aktaran Rigzin, "Bugün barışçıl bir gösteri yapsanız bizim ülkenin sokaklarında Çin askerleri makineli tüfeklerle üzerinize ateş açar. Hiçbir şeyi hiçbir şekilde protesto etme hakkımız dahi yok." dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Sivillerin Güvenliği, Demokrasi ve İnsan Hakları birimi de ABD'nin Tibet'teki durumu son derece kaygı ile takip ettiğini açıkladı.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler