Budizm Haberleri

Ana Sayfa Haberler Dini Haberler Budizm Haberleri Budist Kadınların Diğer Dinden Erkeklerle Evlenmeleri Yasaklandı

Budist Kadınların Diğer Dinden Erkeklerle Evlenmeleri Yasaklandı

Budist Kadınların Diğer Dinden Erkeklerle Evlenmeleri Yasaklandı
Yazan : @Dünya Dinleri Tarih : Kategori : Budizm Haberleri Yorumlar : 0 Okunma : 2838 Beğen : 0

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, Budist kadınların başka dine mensup kişilerle evlenmesini engelleyen tasarıyı onayladı

Myanmar Devlet Başkanı Thein Sein, Budist kadınların başka dine mensup kişilerle evlenmesini engelleyen tartışmalı yasa tasarısını onayladı.

Thein Sein'in onayladığı yasa paketi, gelecek ay mecliste görüşülecek. Paket ayrıca, belirli dinlere mensup kişilerin yapacağı çocuk sayısını sınırlandırmayı ve herhangi birinin din değiştirmek için hükümetten izin almasını öngörüyor.

İnsan hakları örgütleri, tasarının, kadınların haklarını çiğneyeceğinden ve dini ayrımcılığı körükleyeceğinden endişe ediyor. Tasarı, başka dine mensup kadınlarla evlenmek isteyen Budist erkekler için kısıtlamalar getirmezken, Budist kadınlar bunun için yerel yetkililerden izin almak zorunda kalacak.

Myanmar'da aşırı milliyetçi Budist rahiplerden oluşan Mabatha örgütü, Budist kadınların, diğer dinlere mensup erkeklerle evlenmek için izin almaları yönünde bir kampanyaya öncülük etmişti.

Ülkede Müslümanlara yönelik şiddet olaylarının fitilini ateşlemekle de suçlanan rahipler, farklı dinlere mensup kişilerin evlenmesinin, Myanmar'ın ulusal kimliğini aşındırdığını savunuyor.

Hristiyan eylemci Tun Tun Oo, yaptığı açıklamada, "kimsenin bir diğerinin inancını kontrol etmemesi gerektiğini" belirterek, sözkonusu yasa tasarısının, insan haklarına ve anayasa aykırı olduğunu söyledi.



Yazar Hakkında

  • @Dünya Dinleri

    @Dünya Dinleri

    Bırakın Fikirleriniz Özgür Kalsın ! https://www.alternatifforum.org

    Dunyadinleri.Com Yöneticisi

Haberler